Multiplayerová střílečka Rising Storm 2 oživuje peklo vietnamské války
zdroj: tisková zpráva

Multiplayerová střílečka Rising Storm 2 oživuje peklo vietnamské války

31. 5. 2017 10:41 | Video | autor: Aleš Smutný |

Kdo čekal na virtuální válku, která není moderní, ale zároveň vás nevezme hned do 40. let, ten se dočkal. Antimatter Games a Tripwire vydali svou multiplayerovou střílečku Rising Storm 2: Vietnam, která vás zavede právě do války ve Vietnamu a samozřejmě vám dá možnost zahrát si za obě strany konfliktu, tedy Američany i armádu Severního Vietnamu. Vydání doprovází i trailer, který ukazuje několik map a hodně techniky.

Boje v ulicích měst i v koridorech vysekaných v neprostupné džungli nevypadají špatně, ale za mne je nejpůsobivější pasáž, kde se předvádí „obléhací“ mapy a boje o silně opevněné kopce. Koncept asymetrické mapy bude ještě víc podporovat samotná hratelnost, která staví na asymetrické válce, kdy obě strany mají specifické silné i slabé stránky.

zdroj: Vlastní

Američané mají k dispozici vysokou mobilitu díky vrtulníkům, tedy i silnou vzdušnou podporu, a občas mohou sáhnout i k napalmovému útoku. Severní Vietnam zase pasti, komplikované nástrahy a občas prosté zbraňové systémy, které jsou ale překvapivě efektivní. Ano, létá jim nad hlavou pěkný vrtulník a kropí jejich pozice z kulometu, ale proto mají při ruce nové, dobré RPG.

Navíc dojmu velkého bojiště pomůže počet 64 hráčů, kteří se utkají ve velkých módech. Jistě, Rising Storm 2: Vietnam není nejpohlednější hra, ale jak ukázala třeba Red Orchestra 2, s dobrými mechanismy, které podporují dojem ze střelby a celého virtuálního konfliktu, tohle hodně rychle přestanete řešit. Hra je momentálně k dispozici na Steamu s desetiprocentní slevou za necelých 21 eur v základní edici a za 25 v Deluxe.

Nejnovější články