Multiplayeru v kyberpunkové Tokyo 42 vládnou špehovací kočky
zdroj: tisková zpráva

Multiplayeru v kyberpunkové Tokyo 42 vládnou špehovací kočky

15. 5. 2017 17:15 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jedna z her, na kterou se opravdu těším, je kyberpunková óda na Syndicate jménem Tokyo 42. Unikátně vyhlížející mix akce a stealthu vypadá díky natáčení mapy nápaditě a když k tomu připočtu sandboxový koncept, kdy můžete mise řešit širokým množstvím způsobů. Netušil jsem ale, jak v tomto konceptu může fungovat multiplayerový mód a přesně to objasňuje nové video.

Zprvu toho z něj není moc jasné, a tak je lepší nechat promluvit tiskovou zprávu. Mód trochu připomíná multiplayer z Assassin’s Creedu. Hráči, kteří proti sobě stojí, se totiž nejdřív musí navzájem identifikovat. Každý začíná s náhodně přiděleným vzhledem postavy a několika málo náboji. Musí se snažit splanout s davem, aby se nestal cílem jiných hráčů a přitom se snažit získat lepší vybavení.

Teoreticky by tak kolem sebe mohli hráči kroužit donekonečna. Jenže tady vstupují do hry Trackcats, tedy špehovací kočky. Jde o kočku-průzkumnici, která odhalí zamaskovaného hráče a oznámí to majiteli. Jen pozor, kočky se bojí střelby, takže následný střet je zažene. A jak ukazuje video, bitvy mezi hráči mohou být opravdu explozivní, protože postupem času prostou pistoli nahradí motorky, rotační kulomety, naváděné rakety apod.

zdroj: Archiv

Ačkoliv se u Tokyo 42 těším primárně na kampaň, multiplayer vypadá jako příjemná, napínavá oddychovka. Na hru nebudeme muset dlouho čekat. Na PC a Xbox Onevyjde 31. května, na PS4 v půlce července.

Nejnovější články