Na každé kapce krve ve Vampyr záleží a za každou oběť ponesete následky
zdroj: tisková zpráva

Na každé kapce krve ve Vampyr záleží a za každou oběť ponesete následky

1. 2. 2018 14:45 | Video | autor: Patrik Hajda |

Vampyr se vrací s třetím videem, které se věnuje hernímu světu. Tvůrci z Dontnod vám nejprve představili několik druhů londýnských krvesajů, následně přiblížili temné uličky, jimiž se nová hrozba běžným občanům plíží pod rouškou noci, a nyní, ve třetím vývojářském deníčku, se věnuji samotným lidem. Těm obyčejným i těm neobyčejným. I když svým způsobem je každý neobyčejný.

Další čtyři minuty lekce (titulkované) francouzštiny vám vysvětlí, jak se to má s obyvateli Londýna, kterým nenarostly špičáky a chuť na hemoglobin. Už z dřívějška jistě víte, že snahou tvůrců je vzbudit ve vás výčitky. Cílem Vampyra není každého vysát. Jste přece lékař. Vaším životním posláním je lidi léčit, ne zabíjet. Ale příroda má svou hlavu a když občas někomu neublížíte, tak zemřete žízní.

Vampyr je RPG, a jako takové po vás vyžaduje získávání zkušeností pro vylepšení schopností vaší postavy (vesměs zabijácké instinkty). Jenže nejvíc bodů XP nepochází ze zabíjení nepřátel nebo z plnění úkolů, ale z nevinných obětí. Ale úplně každá osoba má nějaký svůj příběh, nějaký vliv v jedné ze čtyř čtvrtí a také myšlenky před smrtí, které si chtě nechtě vyslechnete.

zdroj: Archiv

Během vysávání nějakého chudáka si tak možná uvědomíte, že za to ta nově nabytá síla nestojí. Že nechcete, aby chudá rodina přišla o hlavního živitele, nebo aby zavřelo místní knihkupectví kvůli zavražděnému majiteli. Možná bude lepší skočit po nějakém zbohatlíkovi, kterému nevadí topit se v penězích, když ostatní umírají ve špíně na španělskou chřipku.

Ale pokud na vás tyto citové nátlaky neplatí, v klidu si vysávejte svobodné matky a válečné veterány. Jen to zas úplně nepřežeňte. Pokud se v nějaké čtvrti začne objevovat až moc pobledlých mrtvol, lidé se odstěhují a čtvrť zaplaví kanální mutanti Skalové. Procházka při měsíčku pak nebude tak bezstarostná.

Příští čtvrtek vás čeká poslední z naplánovaných vývojářských deníčků s názvem Příběhy z temnoty. Mohl by tedy poodhalit něco z příběhu hry a upřímně bych se divil, kdyby završení této čtyřdílné série videí nedoprovázelo datum vydání. To je totiž stále nastaveno na „jaro 2018“ pro PC a konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články