Na každého boha se vaří voda. V září to pozná i Outsider ze série Dishonored
zdroj: tisková zpráva

Na každého boha se vaří voda. V září to pozná i Outsider ze série Dishonored

11. 8. 2017 12:36 | Video | autor: Václav Pecháček |

Outsider, božská bytost ze série Dishonored, která hlavním hrdinům halabala rozdává magické schopnosti, mi vždycky byl docela sympatický. Jsem si vědom skutečnosti, že tenhle názor mě staví do menšiny. Dalo by se dokonce říct, že mezi fanoušky série jsem v tomhle ohledu… outsider. Našla se totiž velká spousta lidí, které jeho tajemné filozofické řečičky a namalované oči vytáčely, a právě jim se nejspíš bude zamlouvat nový trailer na standalone rozšíření Dishonored: Death of the Outsider. V něm jsou efektně demonstrovány smrtící schopnosti staré známé vražedkyně Billie Lurk.

Ta se spolu s Daudem, „Nožem Dunwallu“, vydá do města Karnaca, aby splnila svůj nemožný úkol. Abyste rozuměli, Daud si myslí, že Outsider může za ty nejzvrácenější imperiální praktiky, za existenci kultů, černé magie atd. A abych k němu byl fér, minimálně v posledních dvou bodech má nejspíš naprostou pravdu. Stejně mi ale přijde trošku moc hrrr zničehonic popadnout kudlu a vyrazit lovit chlápka, díky němuž máte k dispozici totálně husté nadpřirozené triky. Pro jejich demonstraci prosím zkonzultujte následující trailer.

zdroj: Archiv

Bude to bude dost násilná podívaná, pokud se tedy neuchýlíte do stínů a kolem svých soků se neproplížíte. Docela by mě zajímalo, zda bude Dishonored i tentokrát pokračovat ve svém tradičním systému „zabíjení lidí je špatné, zvyšuje chaos a způsobí horší konec příběhu“. Billie a Daud jsou přece dva nelítostní vrahové, kterým nikdy dřív podřezávání krků ani v nejmenším nevadilo, takže by možná bylo trochu divné, kdyby se z nich náhle stali hodní lidumilové.

Outsiderovi zkrátka možná zbývá jen něco přes měsíc života. Jeho smrt by znamenala katastrofu nejen pro všechny běžné civilisty lačnící po kouzelných schopnostech, ale také pro karnacké a dunwallské prodavače líčidel, kterých tenhle temný bůh vypotřebuje víc než průměrná gejša. Už brzo se všichni dozvíme, jak to v Arkane vlastně vymysleli. Dishonored: Death of the Outsider vyjde 15. září na PC (Steam), Xbox One i PlayStation 4 za cenu 30 euro.

Nejnovější články