Na PlayStation 4 se chystá Project Awakening – fantasy RPG ve stylu Monster Huntera
zdroj: tisková zpráva

Na PlayStation 4 se chystá Project Awakening – fantasy RPG ve stylu Monster Huntera

10. 9. 2018 15:18 | Video | autor: Patrik Hajda |

Jako by si rytíř z nově oznámeného RPG Project Awakening uvědomoval, že se nenachází v historickém středověku, ale v jeho fantasy verzi. Jinak by si pro zadaný úkol určitě nezapomněl nasadit helmu. Jít s odkrytou hlavou po hlavě do souboje s obřím ještěrem by byla vědomá sebevražda. Ale ve světě, kde snesete pár ran pařátem velikosti člověka, to asi tolik nevadí. I když pro smrt se zde nejde daleko.

Project Awakening je nová hra japonského studia Cygames, které má v repertoáru samé šílenosti vesměs pro mobilní zařízení. Někdo nahoře si nejspíš usmyslel, že by nebylo od věci oslovit i západní trh, což se s kreslenými holčičkami s obřími kukadly dělá hůř, než by se mohlo zdát. Project Awakening v sobě japonský původ nezapře, ale podobně jako série Dark Souls a Monster Hunter jde svou stylizací na ruku právě nám.

O hře vlastně nevíme vůbec nic. Musíme si vystačit s působivým videem níže, kterému nevévodí japonský mladík s šíleným hárem a extravagantním oblečkem, ale vcelku normální „Evropan“ v docela obyčejné zbroji. Kromě videa známe akorát větičku: „Nastal čas, aby vlci války povstali…“ Jedním z těchto vlků budete i vy a dá se tušit, že budete osamělí.

zdroj: Archiv

Z videa je patrné, že je rytíř na lovu monstra, které ho záhy hned několikrát usmrtí. Pokud jsou pasáže, které vypadají jako ze hry, skutečně ze hry, pak smekám klobouk před grafickou stránkou a animacemi monstra. Ale nechce se mi věřit, že jde o produkt studia, které má na svědomí Idolmaster Cinderella Girls: Viewing Revolution...

Nicméně je zajímavé, že jde v poměrně krátké době o další akční RPG založené na lovu velkých monster. Letos jsme tu měli například Monster Hunter World, Extinction, nebo třeba remake Shadow of the Colossus. S posledním jmenovaným má Project Awakening společné víc než boj s velikány. Zatím to totiž vypadá, že novinka je další slibně vypadající exkluzivitou pro PlayStation 4.

Sony letos solidně zabodovala (minimálně po stránce recenzentské) už třikrát – God of War, Detroit: Become Human a Spider-Man. I budoucnost konzole PS4 je růžová – příští rok jistojistě dorazí Days Gone, ale doufáme i v Ghost of Tsushima, The Last of Us: Part II a Death Stranding. V případě Project Awakening si bez oficiálních informací tipuji nejdřív rok 2020. A jsem navnaděn.

Nejnovější články