Nathan Drake bude v Uncharted 4 starší, moudřejší a možná zranitelnější
zdroj: tisková zpráva

Nathan Drake bude v Uncharted 4 starší, moudřejší a možná zranitelnější

16. 3. 2016 18:10 | Video | autor: Adam Homola |

První Uncharted vyšlo skoro před deseti lety a tak není divu, že společně s vývojáři a samotným studiem Naughty Dog zestárnul i hlavní protagonista série, Nathan Drake. Právě o jeho stárnutí, či vývoji chcete-li, je nový díl minisérie o vývoji Uncharted 4: A Thief’s End.

V prvním díle Uncharted: Drake’s Fortune vypadal Nathan Drake pomalu jako teenager. Mohli za to textury, kdy Drake neměl na tváři prakticky žádnou vousy a vhledem k vydání hry nedlouho po uvedení PlayStationu 3 na trh byla na vině i samotná konzole. Respektive nezkušenost vývojářů s architekturou tehdy pořád ještě nového stroje.

Jak se ale zlepšovali v Naughty Dogu, zlepšoval se i Drake. Časem dostal strniště, vrásky, škrábance, jizvy a další prvky, které si vývojáři nemohli v prvním díle dovolit. Ve čtyřce dostane dokonce i nějaké ty šediny, ale tvůrci jedním dechem dodávají, že nemohou Drakea zestárnout tak, jako by to bylo adekvátní u normálního člověka.

zdroj: Archiv

Nathan Drake se sice tváří normálně, heká, padá, má jizvy a vypadá to jako by ho ty rány i bolely, ale pořád je to velký hrdina v arkádové akční hře. A jako takový nemůže běhat, s trochou nadsázky, o holi. Proto zestárnul jen přiměřeně a ten „zbytek“ chtějí tvůrci dohnat skrze pohled do jeho nitra a toho, co vlastně Drakea pohání.

Ve čtvrtém dílu už má totiž dojít i na poněkud dlouhodobější myšlenky a plány hrdiny, než jenom aktuální honba za nějakým pokladem. Části příběhu by se tak teoreticky mohly točit kolem budoucnosti, rodiny, stáří a podobných, jindy často opomíjených témat. Podobným vývojem si podle videa prochází i ostatní postavy, ale hlavním hrdinou je Drake a právě jemu je věnována největší pozornost.

Evoluce a stárnutí Nathana Drakea je druhým dílem v minisérie making of, která mapuje nejen vývoj Uncharted 4, ale zabývá se spíše širšími tématy kolem, která se dotýkají celé série Uncharted. Na první díl, ve kterém vývojáři rekapitulují evoluci celé série, se můžete podívat tady. Čtvrtý díl s podtitulem A Thief’s End najdete na pultech obchodů 10. května, exkluzivně na PlayStation 4.

Nejnovější články