Názorná ukázka novinek z FIFA 16 v obraně, v záloze a útoku
zdroj: tisková zpráva

Názorná ukázka novinek z FIFA 16 v obraně, v záloze a útoku

16. 7. 2015 11:52 | Video | autor: Honza Konfršt |

Letošní FIFA nabídne mnohem více novinek a úprav oproti loňskému ročníku, než jen tolik propagované ženské týmy. Dvouminutové video názorně představuje poměrně zásadní úpravy ve fungovány obrany, zálohy i útoku, které mají v drtivé většině případů podobu nových pohybů, potažmo reakcí AI na aktuální situaci na hřišti.

Hráči se mohou těšit na celou řadu nových pohybů a z toho plynoucí širší možnosti kontroly situace při hře s míčem, ale i při nabíhání a bránění. Video názorně předvádí třeba sadu nových skluzů, které soupeře připraví o míč, ale zároveň jej nesejmou a nezpůsobí faul. V praxi velmi dobře využitelná se jeví hlavně možnost v určité situaci z neúspěšného skluzu vstát a pokračovat v zachraňování brankové situace.

Třeba i díky Messimu a jeho spolupráci s tvůrci dostanou útočníci do vínku v letošním ročníku FIFA nové pohyby a kličky, aby měli vůbec šanci překonat vyztuženou obranu. Messiho pověstné uvolnění názorně předvádí video společně s novinkovými přesnými pasy do prostoru, kam by měl stejně přesně naběhnout AI spoluhráč.

zdroj: Archiv

Záložníci logicky využijí nové pohyby na obou stranách hřiště, tedy při bránění i útočení. K dispozici dostanou větší odpovědnost během návratu do obrany po ztrátě míče na půlce hřiště, aby nedošlo k přečíslení. A při zakládání útoku se zase budou záložníkům hodit přesné a prudké pasy. Představují sice jistý risk, protože se obtížnější zpracovávají, ale když se vydaří, je šance na světě.

Tvůrci rovněž slibují posílení schopností gólmanů, opět v podobě nových pohybů. Konkrétně se zaměřili na pohyby, které souvisí s obranou brankové čáry, jak názorně předvádí záběry na videu. A pokud propagačnímu videu moc nevěříte, můžu vás ujistit, že soudě dle ohlasu kolegů, kteří si novou FIFu vyzkoušeli během E3, sada prezentovaných úprav obraz hry výrazně mění a společně s tím i náboj každého zápasu. Však uvidíte letos v září, kdy FIFA 16 pro PC a prakticky všechny konzole vychází.

Nejnovější články