NBA 2K18 bude krásnější než kdykoliv předtím díky potu, chlupům a jizvám
zdroj: tisková zpráva

NBA 2K18 bude krásnější než kdykoliv předtím díky potu, chlupům a jizvám

10. 8. 2017 10:49 | Video | autor: Václav Pecháček |

Nepředstavitelné se stalo skutečností: NBA 2K18 prý bude hezčí než minulý díl. Kdo si na to vsadil aspoň dvacku, dneska je milionář. Ale teď vážně – zdá se, že vývojáři si tentokrát na vizuálu dali obzvlášť záležet. Bavilo by vás vůbec prohazovat mičudu obručí, kdybyste na svém hráči neviděli stará, vybledlá tetování? Jizvy a vrásky? Poněkud nechutně promočené chlupy v podpaží? Správně, nebavilo. Naštěstí se v novém traileru můžete přesvědčit, že všechny vaše sny budou v letošním ročníku naplněny.

Vždycky mě zajímalo, jak asi probíhá snímání hráčských obličejů. Nový díl je nabídne vystavěné pěkně od základu, žádné vylepšování starých modelů, a tak se před speciální kamery musely postavit všechny velké hvězdy. Jak to ale zorganizovat? Pozvete víc košíkářů najednou, aby si měli s kým povídat? Nebo to vezmete po jednom, aby nemuseli čekat frontu? Je to logistická noční můra, protože si rozhodně nechcete naštvat extrémně populárního dvoumetrového milionáře.

Když už jsme u tématu vylepšených obličejů, sluší se zmínit, že facelift se netýká jenom reálných basketbalových celebrit. Více možností produkujících hezčí výsledky bude k dispozici i při tvorbě vašeho vlastního avatara, a pokud hru necháte, ať sama zpracuje obrázek vašeho skutečného obličeje, prý by z toho neměla vzniknout bezbožná urážka lidské rasy, jak se tomu leckdy stávalo v minulých dílech.

zdroj: Archiv

Poslední pochvalu si zaslouží trikoty, které se velmi efektně vlní jako oceán. Sice mi to nepřijde zrovna realistické, ale možná je na vině všudypřítomný slow-motion. No co, hlavně že tu jsou promakané kolenní i loketní chrániče, a dokonce i celá sbírka výborně vypadajících tenisek, na nichž bych zkritizoval maximálně tak tkaničky. Jsou trochu divné. Ale na druhou stranu, nedá se snad tohle říct o všech tkaničkách, co kdy byly a budou?

NBA 2K18 vyjde 19. září na PC, PS4, Xbox One i Switch, a přidá se k nim dokonce i stará generace konzolí, na níž si tedy bohužel žádných rozšířených pórů nebo zbytků oběda mezi zuby nejspíš nevšimnete. 

Nejnovější články