Nejnovější trailer k Death Stranding vysvětluje, o čem hra vlastně bude
zdroj: tisková zpráva

Nejnovější trailer k Death Stranding vysvětluje, o čem hra vlastně bude

12. 9. 2019 9:46 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Apokalypsa, vysoká politika a Sam Bridges proti zbytku světa. Kodžima se na Tokyo Game Show rozhodl ukázat sedmiminutový trailer a k tomu ještě dva více než půlhodinové gameplaye, z nichž už by i ti největší skeptici měli získat dost informací, o co v Death Stranding půjde. Spousta cestování po nehostinné krajině, souboje s bytostmi z „druhé strany“, správa nedostatkových zdrojů i sociální prvky.

První zveřejněné video slouží jako takový prolog, který vás uvede do notně zpustošeného světa Death Stranding. Kataklyzma zničilo většinu světa spolu s dopravními a komunikačními sítěmi – je tu ale dcera prezidenta Spojených měst amerických, která chce zemi opět sjednotit a propojit.

zdroj: Archiv

Unese ji však teroristická organizace Homo Demens (ano, jistě), takže její misi musí chtě nechtě převzít Sam a zároveň ji vysvobodit. V Samově případě tedy spíš nechtě, ale v těchto těžkých časech není na výběr.

První půlhodinové záběry z hraní ze stále probíhající Tokyo Game Show byly samostatně zveřejněny dnes, další segment by měl Kodžima ukazovat za dva dny. Živé vysílání PlayStation speciálu můžete sledovat níže, ale pokud nevládnete japonštinou, patrně z něj nebudete nejmoudřejší.

Nošení věcí bude představovat jednu z klíčových částí hry, ale ani zdaleka jedinou. Sam si náklad věší primárně na záda, ale něco se mu vejde třeba i na ruce. Musíte řešit jeho vyvážení a přetížení. Čím více toho nesete, tím budete pomalejší a neohrabanější. Před nějakým střetem je tedy lepší přebytečnou zátěž odhodit a posbírat ji, zase až bude po všem.

Kromě epického souboje s bossem, který je ve skutečnosti spíše „běžným“ nepřítelem, což má demonstrovat Samovu zranitelnost, Kodžima během ukázky zmiňuje různé zajímavé prvky hratelnosti. Kupříkladu jak přesně bude fungovat multiplayer: Předměty, které ve světě zanechali ostatní hráči, se fyzicky promítají i do vaší hry.

Pokud tedy někdo přes kaňon postavil hezký most, můžete mu ho olajkovat. Meta sociální sítě. Zapomenout můžete i na otazníčky, které by vám prozrazovaly, na co se v okolí zaměřit – spolehnout se můžete jen na ukazatele umístěné vámi nebo někým jiným a základní topografii – hory, údolí, voda. Ale můžete se na ně opravdu spolehnout? Kolekce ikonek je pomalu bohatší než soustava dopravních značek, od klouzajícího kamení až po horký pramen, kde se Sam i se svým děťátkem může vykoupat.

zdroj: Archiv

Mimo koupelí a vyměšování (ukázka končí v Kodžimově případě nepřekvapivě sprchováním) budete moct třeba i hrát na harmoniku a svého vakového kojence tím uklidnit. Obecně bude potřeba dávat pozor na různé ukazatele energie. Sam může jezdit na motorce, která vznikla ve spolupráci s reálnou firmou Triumph, jejímž je Norman Reedus velkým fanouškem. Motorka ale samozřejmě nejezdí na vzduch.

„Dobíjet baterky“ občas potřebuje i Sam, který se během putování může klidně i jen tak natáhnout do trávy a chvíli relaxovat. Pokud je unavený, ale elektřiny má dost, nákladu na jeho zádech ulehčí kluzák, na kterém i on sám může jezdit. Ale pozor na spotřebu, nechcete v pustině přece uvíznout.

Další z reálných značek, která se v Death Stranding objeví, je energetický nápoj Monster - že by se schylovalo k další Doritosgate? Uvidíme!

Death Stranding vychází 8. listopadu prozatím exkluzivně na PlayStation 4, během vývoje se ale pravidelně objevují zkazky o PC verzi.

Nejnovější články