Nemocniční tycoon Two Point Hospital řeší ekologii
zdroj: Two Point Studios

Nemocniční tycoon Two Point Hospital řeší ekologii

12. 3. 2020 13:30 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Čekali byste v současné době rozmach her s pandemickou tematikou? Čekáte špatně – nové rozšíření pro simulátor budování a řízení nemocnic Two Point Hospital se vás pokusí přivést na jiné myšlenky. Městečko Windsock je totiž tak zelené, jak jen to jde a v dodatku Off The Grid budete léčit pacienty, kteří žijí odříznutí od civilizace, pěstují si vlastní zeleninu, stloukají máslo a celkově žijí v souladu s přírodou. S čímž se pojí i konkrétní podivné neduhy.

DLC Off The Grid pro Two Point Hospital vás přivede k léčbě hned 35 nových nemocí, v duchu zbytku hry samozřejmě v poněkud odlehčeném duchu. Starostka okresu Two Point, Tabitha Windsock, má ambice vytvořit z území ekologicky udržitelný kraj, který bude soběstačný nejen v otázkách léčení a jídla, ale třeba taky energeticky.

V trojici nových oblastí, potažmo nemocnic, tedy své pacienty budete léčit elektřinou z obnovitelných zdrojů a řešit problémy těch, kteří jsou třeba najednou zelení až příliš. Nebo jim z té vší bio zeleniny začala místo nosu rašit řepa.

zdroj: Two Point Studios

Taková nemocnice ve Wanderoffském národním parku s několika generacemi farmářů vám nebude generovat zisk na základě poměru vyléčených pacientů, ale podle jakéhosi indexu štěstí. V něm je léčba jen jedním z faktorů, mezi ostatní patří spokojenost personálu a pacientů, úroveň hygieny nebo třeba reputace.

V Old Newpoint, jednom z prvních osídlených míst celého okresu, žijí samí vegetariáni a milují pěstování zeleniny a ovoce. Také sbírají dešťovou vodu a nejvíc ze všeho věří bylinkám, namísto tradiční medicíny se tedy budete muset vydat do skleníků a věnovat se přípravě bylinných preparátů.

S rozšířením Off The Grid se PC verze Two Point Hospital zazelená příští týden, 18. března. Mezitím si můžete přečíst třeba Adamovu recenzi základní hry. Pokud se vám číst nechce, vězte, že pro všechny fanoušky původní Theme Hospital z konce 90. let jde o příjemnou povinnost.

Hra na konci února vyšla také na PlayStationu 4, Xboxu One a Switchi, kam dodatek dorazí později.

Nejnovější články