Nenechte se zmást. Thronebreaker: The Witcher Tales je poctivé RPG s gwentovými souboji
zdroj: CD Projekt RED

Nenechte se zmást. Thronebreaker: The Witcher Tales je poctivé RPG s gwentovými souboji

1. 10. 2018 10:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

Gwent je sám o sobě docela kuriózní případ. Karetní minihra z obrovského RPG Zaklínač 3 se osamostatnila, aby čelila králi online karetek – Hearthstonu. Následně se stala další nepravděpodobná věc. Plánovaná příběhová kampaň se opět osamostatnila, nabobtnala, a nyní působí jako mix obojího. A zatím to vypadá, že zaklínačův izometrický příběh nemá na poli karetních her obdoby.

Nejenže vás čeká zhruba 30 hodin dlouhá příběhová kampaň, ale zároveň se v roli královny Meve postavíte čelem k náročným rozhodnutím, která mohou mít okamžitý dopad na dění kolem vás, nebo se následky projeví až mnohem, mnohem později. Leckdy svým rozhodnutím ovlivníte konec hry. Postupně se doberete k jedné z dvaceti podob světa.

U čísel ještě chvíli zůstaneme. Příběh s mnoha zákruty je jen jeden, ale co se vedlejších úkolů týče, můžete pomoci lidem v nesnázích v až 75 případech. Když se zrovna nevěnujete ani jednomu, čeká vás správa surovin, rozvoj vlastního tábora, najímání nových jednotek, průzkum mapy a bojování.

zdroj: Archiv

Každá karta ve vašem balíčku představuje něco fyzického v zaklínačově světě. Pokud si tedy svým rozhodnutím znepřátelíte některého spojence natolik, že vás po příběhové stránce opustí, přijdete i o jeho kartu. Těch má být více než 250.

Že je příběh v popředí celé hry, dokazuje několik faktorů. Předně počítejte s víc řádky dialogu než v případě rozšíření Srdce z kamene pro třetího Zaklínače. Vedoucí projektu je Mateusz Tomaszkiewicz, který měl u výše jmenované hry na starosti questy. A znalce světa jistě potěší, že zavítají do dříve nenavštívených koutů – Lyria, Rivia, Aedirn, Mahakam a Angren.

Zkrátka a dobře, Thronebreaker: The Witcher Tales není žádný drobek. Hra vychází 23. října exkluzivně na GOG, kde už můžete předobjednávat za 26 eur. Odměnou za předčasný nákup vám bude soundtrack, digitální mapa Lyrie, komiks The Witcher: Fox Children od vydavatelství Dark Horse a bonusy do hry Gwent. Hru vám lépe přiblíží obrázky v galerii nad tímto odstavcem a gify níže.

Nejnovější články