Ninja Theory vysvětlují přístup ke kameře a soubojům v příběhové akci Hellblade
zdroj: tisková zpráva

Ninja Theory vysvětlují přístup ke kameře a soubojům v příběhové akci Hellblade

11. 11. 2014 12:03 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jeden z nejhezčích trailerů během letošního Gamescomu předvedli Ninja Theory, když veřejnosti představili příběhovou akci Hellblade. Všem bylo jasné, že se vývoj hry nachází spíše v počáteční fázi, ostatně vývojáři to sami přiznali, ale pokud patříte mezi fanoušky jejich tvorby, určitě jste museli pookřát, že zase dělají velkou hru a neuchýlili se nadobro k vývoji her mobilních (jak měli v plánu). Ninja Theory navíc patří mezi studia, která videa o vývoji hry pojímají jako náhled na proces vývoje a ne jako klasickou upoutávku, což potvrzuje i dnešní přírůstek.

Video se věnuje tomu nejdůležitějšímu v každé akční hře - použití kamery a soubojového systému. Členové týmu třeba vysvětlují, jak se radikálně liší využití kamery v různých situacích, a proč funkční přístup z jedné hry nemusí být funkční v druhé hře. A protože má být Hellblade hra s více otevřeným světem, než u předchozích titulů (hlavně Heavenly Sword), rozhodli se Ninja Theory umístit kameru za rameno postavy.

Dozvíte se také, že pozice kamery se mění podle toho, zda se zaměříte na jednoho nepřítele a zároveň tvůrci vysvětlují, že v této fázi se musí experimentovat s různými velikostmi nepřátel, aby bylo z pozice postavy vždy vidět na protivníka a ovládání bylo pohodlné.

Ninja Theory si i zde stojí za svým, že souboj musí být primárně založený na schopnostech hráče a ne na schopnostech či atributech postavy. Ostatně, podívejte se na video, jde o přínosný pohled do zákulisí tvorby her.

zdroj: Archiv

Nejnovější články