Nintendo Labo sází na kreativní tvorbu stejně jako na předpřipravené hračky
zdroj: tisková zpráva

Nintendo Labo sází na kreativní tvorbu stejně jako na předpřipravené hračky

23. 3. 2018 17:00 | Video | autor: Adam Homola |

Nintendo Labo nám před pár týdny vyrazilo dech a zanedlouho si budeme moct všechny ty kartonové hračky vyzkoušet na vlastní kůži. Jedno z největších herních překvapení ale není jen o několika předpřipravených hrách, které jste mohli vidět během původního oznámení. Nintendo naznačilo tvorbu vlastních her už minule a teď se do ní vrhá naplno.

Kreativně se budete moct vyřádit v módu Toy-Con Garage, kde si lze vytvořit vlastní hry s vlastními pravidly. Základem všechno je okénko Input, které je potřeba spojit s okénkem Output. Jednoduše nadefinujete akci a reakci, aneb řeknete Switchi, co uděláte a jak na to má zareagovat.

K Inputu i Outputu můžete využívat prakticky cokoliv od displeje konzole, přes tlačítka či analogové páčky Joy-Conů, až po infračervenou kameru zabudovanou do jednoho z Joy-Conů.

V rámci Toy-Con Garage vám Nintendo využívání už připravených Toy-Conů nijak nezakazuje, tudíž si můžete vyhrát klidně s dálkově ovládaným autíčkem, pianem, nebo rybářským prutem.

zdroj: tisková zpráva

Bez problémů tak můžete ovládat autíčko rybářským prutem nebo si udělat z kartonové motorky hudební nástroj. Možností i různých kombinací máte spousty, a když do toho všeho přidáte i kreativní využití Joy-Conů a kartonu, máte potenciál na opravdu nepřeberné množství her a hříček.

Tvořit můžete i bez nutnosti stříhat podomácku krabice, jak ostatně dokládá druhé přiložené video. V něm Nintendo ukazuje, co všechno se dá dělat s oním dálkově ovládaným autíčkem a předvádí, jak lze na sebe vrstvit jednu akci za druhou.

zdroj: tisková zpráva

Nintendo Labo přijde na trh už za měsíc a možná víc než samotné Labo bude zajímavější sledovat všechno, co se vyrojí kolem. Co vymyslí malí i velcí, s čím přijdou kutilové a co si z toho třeba vezme přímo Nintendo do případné příští verze Labo.

zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články