Nová mapa do Battlefieldu 1 vás pošle bojovat do stínu zříceného zepelínu
zdroj: Vlastní foto autora

Nová mapa do Battlefieldu 1 vás pošle bojovat do stínu zříceného zepelínu

9. 12. 2016 10:38 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jak už DICE dříve oznámili, ještě v prosinci vyjde jedna mapa pro Battlefield 1 a to v rámci bezplatného DLC. Jmenuje se Giant’s Shadow, je situovaná na západní frontu, během začátku bitvy o Selle mezi Brity a Němci. Jak napovídá název a následně i video, střet se odehrává ve stínu zříceného zepelínu. Nicméně dominantou je železniční stanice, která skýtá dost prostoru pro boj muže proti muži. Nebo obrněnému vlaku, který zde bude plnit roli Behemota. V tom případě to ale nebude dlouhý boj…

Je trochu škoda, že DICE nevydali rovnou dvě mapy, které by dohromady daly Operations, ale ani tak darovanému bojišti na ostnatý drát nehleďte. Společně s mapou vyjde i nový typ vybavení pro Supporty a je to opravdu originální kousek. Kuše vrhající dvojici granátů, která je kupodivu skutečně založená na konceptu zbraně z první světové války. Arbalette Sauterelle byl předchůdce tradičního minometu. Ovládali jej dva muži a jeho efektivita byla přinejlepším diskutabilní.

Battlefield 1 naštěstí budete potřebovat jen svého vlastního vojáka, jinak byste si občas vůbec nevystřelili. Kouzlo zbraně spočívá v tom, že vrhne dva granáty obloukem do velké dálky. Ty mohou být jak tříštivé, tak průbojné a pro Supporta jde o šikovnou zbraň. Doteď byl minomet takřka povinnost a to i proti tankům, pokud jste nechtěli praktikovat sebevražedné útoky s limpet charge.

zdroj: Archiv

S kuší teoreticky můžete trochu suplovat Assaulta (protože je udivující, kolik lidí nedokáže změnit povolání na assaulta, i když jejich pozici masakruje tank nebo obrněný vlak) a především v zákopových bitvách můžete metat s větší jistotou a jako osobní granát si vezmete třeba kouřový (který je tristně opomínaný a přitom jde o klíčovou taktiku).

Giant’s Shadow se odemkne nejprve předplatitelům a majitelům Season Passu 13. prosince a pro všechny ostatní pak 20. prosince. Mimochodem, bylo by hezké, kdyby si DICE připravili nějaký speciální mód, který by připomněl vánoční příměří z roku 1914.

Nejnovější články