Nová ukázka volnějšího pohybu v Trine 3 slibuje i náročnější hádanky
zdroj: tisková zpráva

Nová ukázka volnějšího pohybu v Trine 3 slibuje i náročnější hádanky

10. 4. 2015 11:00 | Video | autor: Adam Homola |

Logická plošinovka Trine 3: The Artifacts of Power se co do postav stále drží osvědčené trojice, ale výrazně rozšiřuje herní svět. Ten se ještě do kompletně otevřeného prostředí neproměnil, ale nové video z hraní vám ukáže, že k tomu mají vývojáři zase o kousek blíže. Třetí díl totiž podstatně mění styl pohybu, což s sebou nese potenciál pro podstatně náročnější hádanky i hopsání.

Při některých scénách si nejde nevzpomenout například na Bionic Commando nebo třeba Lara Croft and the Guardian of Light. Trine 3 přitom očividně nevzpomíná na své kořeny a vypadá to, že pohyb z leva do prava bude pořád jádrem hry. Tvůrci se ho teď ale nebojí nafouknout o prozkoumávání či souboje na jiných místech než jen před vámi či za vámi.

Herní kamera se občas natočí do pozice, ve které ji z předchozích dvou her série neznáme. S podstatně bohatším světem a větší volností pohybu jdou ruku v ruce i hádanky a překážky. V minulosti byly některé puzzly výzvou i ve "2D" světě, a tak je klidně možné, že Trine 3: The Artifacts of Power posune obtížnost ještě o fous výš.

Nové video z IGN navíc jasně ukazuje, že jednou z největších předností hry. Graficky svého času vynikal první i druhý díl a Trine 3, soudě podle nové ukázky, nebude dělat sérii ostudu ani v nejmenším. Rytíř Pontius, zlodějka Zoya i kouzelník Amadeus vypadají a pohybují se lépe, než kdy dříve. A na prostředí je také radost pohledět. Hra vyjde ještě letos nejdříve na PC, ostatní platformy se dočkají později.

Nejnovější články