Nová verze modifikace Brutal Doom přinese víc brutality a vylepšené zbraně
zdroj: tisková zpráva

Nová verze modifikace Brutal Doom přinese víc brutality a vylepšené zbraně

2. 2. 2017 16:27 | Video | autor: Václav Pecháček |

Pokud máte rádi střílečky z pohledu první osoby, pak pro vás Doom musí představovat idol. Pokud tomu tak je, pak pro vás musí být stejným idolem fantastický mod Brutal Doom. Pokud tomu tak je, pak se vaším novým idolem stane chystaná verze v20c, která přináší spoustu skvělých novinek. Takové jsou zákony univerza. Pokud chcete vědět, čeho přesně se nový update týká, autor Sergeant_Mark_IV si pro vás připravil sedmiminutové video o vývoji. 

Jak už naznačuje jméno, Brutal Doom proslul především jako modifikace přinášející spousty krve, střílení nepřátel na kusy a rozšlapávání jejich lebek, a v20c v téhle tradici důstojně pokračuje. Stříkance tělesných tekutin teď mají mnohem vyšší rozlišení, vypadají realističtěji a nezakrývají spínače na zdech. Hra také pozná, když některý z nepřátel spadne na stěnu, a vy mu tak můžete efektně rozkopnout hlavu o zeď. Navíc se chystá i přídavek zelené krve pro specifické obludy.

Sergeant_Mark_IV kromě vtipné brutality už od začátku pracuje na vylepšení hratelnosti, které se týká hlavně zbraní. Například nově můžete mlátit monstra pažbou, což je užitečná alternativa k věčnému kopání. Úprav se dočkalo i nabíjení brokovnice, které teď můžete dle libosti přerušit.

zdroj: Archiv

Ovšem nejdrsnější hračkou je nejspíš upravená motorová pila. Tou naděláte v místnosti takový binec, že to kolem vás pak vypadá jako bonusová úroveň do Viscera Cleanup Detail. Jen si dávejte pozor, ať se pilou nedotknete zdi, protože tak otravně nesnesitelný zvuk jsem snad ještě v životě neslyšel. Autor naštěstí slíbil nápravu, což nebude nijak těžké - nehty skřípající o tabuli, zubařská vrtačka, cédéčko Nickelbacku, to všechno by bylo výrazným vylepšením.

Úprav se dočkaly i plasmová puška a raketomet, po nichž nyní na zemi zůstanou propracovanější černé spáleniny. A to pořád ještě není všechno. Do hry se totiž vrací šílené zbraně z modu Skulltag, například BFG 10k, railgun nebo granátomet. Abyste se k nim dostali, musíte hru zapnout ve speciální obtížnosti, při níž máte určitou šanci, že tyhle industriální rozprašovače démonské krve vypadnou z poražených nepřátel.

Ne nadarmo sám John Romero řekl, že kdyby Brutal Doom vyšel namísto původního Doomu v roce 1993, zničil by herní průmysl. Tahle modifikace i skoro o čtvrt století později pořád dokáže člověka chytit za srdíčko, vyrvat ho z těla, hodit s ním o stěnu a za rachotu motorovky ho rozšlapat na krvavou kaši. Přesně tak, jak to má být. 

Nejnovější články