Nová verze Shadow of the Colossus si zachovává svůj unikátní styl
zdroj: tisková zpráva

Nová verze Shadow of the Colossus si zachovává svůj unikátní styl

21. 9. 2017 12:47 | Video | autor: Patrik Hajda |

Jestli se u nějaké hry dá použít zprofanované slovo "kultovní", je to Shadow of the Colossus. Vyšla na PlayStation 2 a asi nenechá ujít žádný z dalších systémů od Sony. Ale zatímco v případě PlayStation 3 se jednalo o pouhý remaster s lepšími texturami, rozdíl mezi původním dílem a současnými technologiemi v čele s PlayStation 4 už tak snadno nepřekonáte. Studia Bluepoint Games a Sony Japan Studio proto musela sáhnout po radikálnějším řešení a pustila se do remaku, díky čemuž hra vypadá tak dobře, jako ve staronovém traileru.

Již potřetí se vracíte do rozsáhlého světa, který ze záhadných důvodů zeje prázdnotou. Jeho jedinými obyvateli jste vy, dobrodruh Wander, váš věrný oř Agro a pak samozřejmě obří živoucí kolosy, které z neznámých důvodů vracíte tam, odkud přišly.

Každý obr, kolos, titán nebo jak jim chcete říkat představuje unikátní výzvu, potažmo hádanku. Na každého z nich lze vylézt jiným způsobem, každý má nějaké jiné slabé místo a každý je pro vás úplně jiným smrtelným nebezpečím. Něco jiného je létající monstróznost, mořská příšera a obří troll.

zdroj: Archiv

Na webu IGN si dali práci a připravili srovnávací video, ve kterém můžete v reálném čase porovnat záběry z nového traileru se záběry z původní Shadow of the Colossus z roku 2005. Zatímco novinka sama o sobě sice vypadá moc pěkně, po grafické stránce nepatří k tomu nejlepšímu, co nás příští rok čeká.

Ale v porovnání s 12 let starým titulem si uvědomíte, jak moc doba pokročila. Ostrost, detaily prostředí, hrátky se světlem, částicové efekty, do jisté míry i animace… Vypadá to zkrátka mnohem lépe při zachování původní unikátní atmosféry. Takže, až Shadow of the Colossus vyjde v příštím roce exklusivně na PS4, určitě dokáže zaujmout nové hráče a nabídne i vyleštěnou nostalgii veteránům.

Nejnovější články