Nová Yakuza u nás vyjde pod názvem Yakuza: Like a Dragon někdy v příštím roce
zdroj: tisková zpráva

Nová Yakuza u nás vyjde pod názvem Yakuza: Like a Dragon někdy v příštím roce

12. 9. 2019 12:59 | Video | autor: Patrik Hajda |

Po dvou týdnech od oznámení sedmého (osmého) dílu Yakuzy si ve studiu Ryu Ga Gotoku konečně vzpomněli na západní trh. Dosud jste si totiž museli vystačit s trailerem v japonštině a jeho přetlumočeným obsahem. Teď si ho konečně můžete dát s anglickými titulky, podívat se na nové obrázky a zhlédnout šílené záběry ze hry (ovšem opět v japonštině).

Ičiban Kasuga vzal na sebe trestný čin spáchaný jiným členem jakuzy, za což si odpykal 18 let ve vězení. Po radostném vypuštění na svobodu zjistí, že ho jeho mafiánská rodina opustila, což je maličkost ve srovnání s tím, že se ho o pár minut později pokusí zabít.

Ičiban jako zázrakem přežije, probere se v Jokohamě (novém prostředí v sérii) a hned začne hledat nové spojence, se kterými by vytvořil mafiánské impérium. Tento úvod do děje vám nastíní zmiňovaný trailer, zatímco druhé video v japonštině odhaluje pilíře hratelnosti.

zdroj: Archiv

Nemohou chybět akční souboje, které ve videu kupodivu nevykazují známky tahů (tvůrci tvrdí, že jde o mix tahových soubojů s klasickým soubojem předchozích Yakuz), různé bojové styly (útok natlakovaným šampaňským), představí se vám různé čtvrti Jokohamy a nebyla by to Yakuza, kdyby neobsahovala mraky normálních i prapodivných miniher jako třeba sbírání plechovek, závody motokár, absolvování vědomostních zkoušek, hraní na automatech a podobně.

Nakonec to nevypadá jako tak velký odklon od série. Nové prostředí je rozhodně vítaná změna, jediné obavy zatím plynou z nového soubojového systému. Yakuza: Like a Dragon vyjde 16. ledna v Japonsku na PlayStationu 4, později v příštím roce i na jiných trzích.

Nejnovější články