Nové hry pro PlayStation VR: Ace Combat 7, Rez Infinite, Golem i simulátor práce
zdroj: tisková zpráva

Nové hry pro PlayStation VR: Ace Combat 7, Rez Infinite, Golem i simulátor práce

7. 12. 2015 14:27 | Video | autor: Petr Poláček |

Přestože se živá prezentace PlayStation VR během PlayStation Experience vymkla Sony z rukou a podle zákona schválnosti pořádně nefungovala, zbytek bloku o projektech pro virtuální realitu nabídl pestrou škálu titulů včetně hříček a hratelných zvrhlostí, které budou k dispozici příští rok, stejně jako PlayStation VR samotná. Následující přehled tedy shrnuje všechny tituly, které Sony během PSX 2015 představila nebo znovu ukázala.

Ace Combat 7

Další regulérní díl v populární sérii od Namco Bandai nabídne tradiční příběhovou kampaň i multiplayerové dogfighty - to všechno pohání Unreal Engine 4. Předností hry by měla být fotorealistická grafika, kterou prezentuje první video. Podrobnosti o hře zatím nejsou k dispozici, což platí zejména o způsobu hraní s PlayStation VR na hlavě. Jinak si Ace Combat 7 samozřejmě zahrajete i normálním způsobem na PS4.

zdroj: Archiv

Golem

V případě hry od Highwire Games netušíme, jak se hraje a o čem vlastně je. V roli titulního golema procházíte lokacemi a zřejmě něco hledáte? Nebo máte na starosti normální postavu, která ve hře ovládá na dálku více druhů golemů? Těžko říci, z traileru se toho člověk moc nedozví.

zdroj: Archiv

Job Simulator

Princip hry od Owlchemy Labs je naopak jasný. Všechnu práci v budoucnosti zastanou roboti. Proto vznikl simulátor práce, aby lidstvo nezapomnělo, co to vlastně práce je, potažmo jak se vykonává. Mohou si tedy hrát na kuchaře, úředníka, prodavače a celou řadu dalších zaměstnání. První ohlasy na titul, který vyjde vedle PS4 i pro Oculus Rift a Steam VR, jsou skvělé.

zdroj: Archiv

100 Ft. Robot Golf

Název hry říká vše – s obrovským robotem hrajete golf v plně zničitelném prostředí a snažíte se dostat míč do jamky. Hrát můžete normálně na PS4 nebo s použitím PlayStation VR v příběhové kampani sólo, nebo s další trojicí hráčů v multiplayeru.

zdroj: Archiv

The Modern Zombie Taxi Co.

Jako poslední žijící člověk ve světě plném zombíků si hrajete na taxikáře, co musí plnit velmi netradiční přání svých zákazníků. Potřeštěnost základní ideje podtrhuje ujetá stylizace a zapojení fyziky, s jejíž pomocí vznikají vtipné situace, ale můžete ji využít k uklidnění cestujících zombíků, když si na vás začnou troufat.

zdroj: Archiv

Eagle Flight

Jako létáte nad Paříží, obdivujete krásy města, hledáte zkratky na trase a učíte se speciální manévry, které využijete v single letu, ale též v multiplayerových dogfightech.

Rez Infinite

Legendární rytmická akce se vrací v ultimátní verzi, která tvůrcům v čele s Tecujou Muzugučim umožní hráče zcela ponořit do světa akce, zvuků, vizuálních efektů a rytmiky. „Ultimátní“ zážitek čeká jenom hráče s PlayStation VR, ale nový obsah a technologická vylepšení si hráči užijí i na PS4.

zdroj: Archiv

Psychonauts in the Rhombus of Ruin

O hře od Double Fine jsme už psali, byť velmi stručně. Ono také není o čem psát, protože tvůrci zatím hru nijak do detailu nerozebírali. Odehrává se mezi prvním a druhým dílem Psychonauts a v roli Raze budete používat jeho psychické síly k ..něčemu.

zdroj: Archiv

World War Toons

Humorná a primárně multiplayerové střílečka spoléhá na vtipnou stylizaci po vzoru Team Fortress 2, stejně vtipné a šílené power-upy i dropy a to je vlastně všechno, čím se liší od klasických multiplayerových stříleček. Vlastně ještě tím, že aktuální povolání na bojišti měníte sebráním příslušné zbraně.

zdroj: Archiv

Classroom Aquatic

Další poněkud netradiční hra, zejména pokud jde o námět. Jako student se snažíte postupně podváděním, opisováním a jinou manipulací při testech a kvízech ostatních stát premiantem podvodní třídy plné delfínů. Hra vedle PlayStation VR vyjde samozřejmě i pro Oculus Rift a Steam VR.

Distance

Na Steamu je už nějaký čas early access verze těchto Tron připomínajících závodů a plná verze se v příštím roce objeví i na PlayStation 4 a PlayStation VR. Vedle unikátního vizuálu chce Distance zaujmout survival elementy, kdy se s pomocí několika schopností musí hráč vypořádat s nečekanými překážkami na trati. Ve virtuální realitě by tahle jízda mohla nabrat pořádné grády, pro někoho možná až moc.

zdroj: Vlastní

Všehochuť

Pro PlayStation VR je v přípravě celá řada dalších titulů, které představuje níže uvedené souhrnné video. Výše zmíněné však byly součástí prezentace Sony během PlayStation Experience, nebo o nich padla vůbec první zmínka. A je škoda, že v této souvislosti nepadly žádné konkrétní informace o ceně nebo přesném termínu, kdy se hráči dočkají PlayStation VR.

zdroj: Archiv

Nejnovější články