Nové obrázky a videa z adventury Moebius a Gabriel Knight
zdroj: tisková zpráva

Nové obrázky a videa z adventury Moebius a Gabriel Knight

21. 3. 2014 12:50 | Video | autor: Adam Homola |

Očekávaná adventura od legendy žánru Jane Jensen, Moebius: Empire Rising, má konečně datum vydání a vydavatele. V roce 2012 úspěšně Kickstarterovaná adventura vyjde 15. dubna 2014 na PC a Mac pod hlavičkou Phoenix Online Studios. Jane Jensen si po Gray Matter dala menší pauzu a právě skrze Moebius se vrací ke svému žánru, který v roce 1993 obohatila o prvního Gabriel Knighta.

Připomeňme, že hra by měla být plná tajemných kliček a odhalení, tak trochu ve stylu nedávných děl podle Sherlocka Holmese a Jamese Bonda a slibuje propojení klasické point and click adventury a puzzlů s unikátními dedukčními schopnostmi Malachiho. Základní nástin příběhu už sesumíroval v dřívější novince Petr, takže pokud si chcete oživit oč v Moebius půjde, klikejte sem.

“Jsem moc ráda, že po dvou letech vývoje Moebius: Empire Rising vyjde. S Phoenixem jsem během vývoje úzce spolupracovala a vím, že tuhle hru milují stejně jako já. Jsem ráda, že to jsou právě oni kdo řeší vydávání, takže já se mohu soustředit na psaní a designování dalších her,” řekla Jane Jensen v tiskové zprávě.

...

V následujících měsících pak vyjde Moebius ještě pro Linux, iPad a Androidí tablety, ale datum vydání pro tyto platformy zatím ještě není jisté. Vedle nového traileru vydali vývojáři taky spoustu nových obrázků, všechny najdete samozřejmě v galerii a vypadá moc pěkně. Kolem Jane Jensen se objevila ještě jedna pěkná zpráva a to sice nový trailer a obrázky z Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary.

...

Tenhle pěkný remake se na nových materiálech prezentuje opravdu krásně a skoro mám chuť nečekat na remake, ale stáhnout si z GOG jedničku a zase si to po dlouhé době zahrát. Jestli vy ale nechcete koukat na starou rozpixelovanou grafiku, tak si můžete ještě chvíli počkat a pak se ponořit do pěkného remaku jedné z nejlepších starých adventur vůbec.

Nejnovější články