Nové video představuje smečku záporáků z Batman: Arkham Knight
zdroj: tisková zpráva

Nové video představuje smečku záporáků z Batman: Arkham Knight

25. 2. 2015 17:10 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jak se na poslední díl trilogie sluší a patří, sázky jdou all-in a Batman čelí své doposud největší výzvě. Sice je to tak trochu klišé, které komiksy využily už několikrát, ale ve hrách Batman asi ještě nečelil takovéto opozici. V traileru jménem Gotham is Mine defilují všichni záporáci, kteří půjdou po krku policejnímu sboru v čele s komisařem Gordonem a samozřejmě Batmanovi. Nu a je to pořádná podívaná, která vám připomíná, že bychom na seznamu letošních blockbusterů rozhodně neměli zapomínat na Batman: Arkham Knight.

Kterak vám na začátku vysvětlí Poison Ivy, padouši se sjednotili pod vedením Scarecrowa. Ten má za sebou třeba Harley Quinn, Penguina, Two-Face, Riddlera a samozřejmě titulního Arkham Knighta, postavu, jíž napsali přímo v Rocksteady. Je celkem pravděpodobné, že se na konci střetnou dvě ikony – Rytíř Gothamu, který čelí své nemesis v podání právě Arkhamského rytíře, šampiona místního koutku šílenství a zabijáka, který byl designovaný na tom aby eliminoval všechny Batmanovy silné stránky a nakonec jej zabil.

Atmosféra, která z traileru čiší je příjemně zoufalá a zasazení takřka dystopické. Gangy mlátí masakrují policisty pod sochou, kterou někdo postavil na počet policejnímu sboru v jiných, optimističtějších časech. Batman vypadá na záběrech už notně pocuchaně a když dojde na defilé samotných padouchů, je vidět, že už také zažili lepší časy a mnohdy připomínají z posledního meloucí trosky, které mají už jen jeden cíl, a to zlikvidovat Batmana a následně si rozebrat zbytky zuboženého města.

Prostě by tohle rozloučení Rocksteady se svým průlomovým titulem mělo stát za to, byť bude možná trochu depresivní. Ale to už k Temnému rytíři patří. Batman: Arkham Knight vyjde 2. června na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články