Nové video představuje střílečku Plants vs Zombies: Garden Warfare
zdroj: tisková zpráva

Nové video představuje střílečku Plants vs Zombies: Garden Warfare

22. 11. 2013 18:32 | Video | autor: Adam Homola |

Oblíbené Plants vs Zombies se nedávno dočkalo povedeného pokračování, ale tím to ani zdaleka nekončí. Už v únoru příštího roku se dočkáme něčeho, co jsme vůbec nečekali a na E3 nám s tím EA vytřela zrak. Kooperativní multiplayerovou střílečkou Plants vs Zombies: Garden Warfare. Pokud jste pořád dumali nad tím, jak se to sakra bude vlastně hrát, tak už nedumejte. EA vydala skoro deset minut dlouhé video i s komentářem vývojářů.

Co je to Plants vs. Zombies: Garden Warfare? Představte si základní koncept Team Fortress 2, ale naroubujte ho na šílené univerzum kytiček a zombíků. Pak přidejte ještě trochu trhlosti a možná vám vyjde něco, co se bude PvZ: GW blížit. V Americe proběhla nedávno akce pro tisk, kde si mohli vybraní novináři vyzkoušet novou multiplayerovou akci na vlastní kůži a právě z ní pochází toto video.

Hraje v něm 24 hráčů a pan producent představuje některé třídy a jejich schopnosti. Tak třeba Marine Biologist má na zádech akvárko a v ruce místní obdobu brokovnice. Jenže jak je PvZ nestandardní už od začátku, tak ve hře nečekejte nic, co by se brokovnici podobalo byť jen trochu. V tlapkách Marine Biologist třímá delfína, který střílí rybí vnitřnosti. Navíc má teleport, takže pokud vidíte někoho v dálce, můžete se k němu rychle přesunout a vychrlit na něj hromadu rybiny.

Nesmí chybět ani ikonický Pea Shooter, který je v PvZ a PvZ 2 jakousi základní zbraní. Tady funguje obdobně, prostě střílí hrášek a může střílet i jakési bomby. Jeho druhý mód je nasazení známé černé vojenské přilby a rychlostřílení hrášku jako z rotačního kulometu. Foot Soldier může házet kouřové granáty, které fungují podobně jako jejich obdoba z Gears of War 3, a když jde do tuhého, můžete se vystřelit do vzduchu rocket jumpem.

...

Moc pěkný je inženýr, který zaujme už svým vzhledem a hlavně způsobem pohybu. Může naskočit na sbíječku a upalovat si to za zvuku, který všichni po ránu nesnášíme, kupředu. Inženýr má jako správný gangsta gatě proklatě nízko, takže při intenzivním sbíječkovém pohybu kupředu lze obdivovat jeho kyprou zadnici co hrdlo ráčí. Vedle macatého pozadí má ale po ruce vlastního drona, který může přivolat místní obdobu náletu, a pak se bomby jen sypou.

Hezký je i česnekový dron nebo třeba Kaktus, který může sázet na mapu zátarasy a vytvářet tak choke pointy. Každá třída má svoje pro a proti a jde vlastně o docela tradiční rozložení rolí, jen s notnou dávkou trhlosti a ujetosti, která k PvZ patří.

Z videa je taky patrná snaha prošpikovat hru křížem krážem mikrotransakcemi, takže lze upravovat vzhled snad všeho - čepice, kalhoty, boty, různé doplňky... Tady EA zcela očividně opisovali od Valve. Ale co, když to tam bude zpracované citlivě, tak proč ne? Jen aby to nestálo jen a pouze na těch mikrotransakcích...

Nejnovější články