Nové záběry z dema ultimovského RPG Shroud of the Avatar
zdroj: tisková zpráva

Nové záběry z dema ultimovského RPG Shroud of the Avatar

9. 7. 2013 17:00 | Video | autor: Petr Poláček |

Mít jasnou představu o vizi, kterou chce v rámci projektu Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues realizovat Richard Garriott, je v této chvíli prakticky nemožné. Jistí si můžete být snad jen tím, že v základu půjde o akční RPG se silným odérem her v sérii Ultima. Jinak vás čeká singleplayerové dobrodružství, částečně také onlineovka v jednom světě se známými lidmi (Garriott tomu říká selektivní multiplayer), ale součástí mixu bude i blíže nespecifikovaná forma multiplayeru. Než ale bude projekt ve stavu blízkém vydání, budete mít o jeho charakteristice jasno. Co bychom také chtěli po pouhých třech měsících skutečného vývoje, jehož výsledek si můžete prohlédnout na záběrech z dema hry v článku.

Jde o hodinový záznam prezentace Shroud of the Avatar během Rooster Teeth Expa v Austinu, z níž tvoří ukázka ze hry malou, ale velmi důležitou část. Skoro stejně důležitou, jakou bylo představení nového hlavního producenta Shroud of the Avatar, kterým se stal Starr Long.

Nedivil bych se, kdyby vám jméno tohoto vývojáře nevyhodilo po vyhledávání v mozku žádný záznam. Je tomu už hodně let, co byl Starr Long hlavní hybnou silou první masově úspěšné onlineovky - Ultima Online. Když Longovy zásluhy trošku zveličím, byl to vlastně on, kdo z onlineovek udělal zábavu pro masy.

Samozřejmě má Starr Long na triku i celou řadu jiných úspěšných her z produkce Originu. Stejně tak má ale, společně s Garriottem, na triku i průšvih jménem Tabula Rasa. Uplynulé čtyři roky ale Long pracoval pro Disney, odkud se vrátil za svým kámošem Garriottem na konto úspěšné crowdfundingové kampaně Shroud of the Avatar – prozatím se na hru vybralo 2,3 milionů dolarů a přispívat můžete na homepage projektu nadále.

Vraťme se však k videu a zejména k ukázce ze hry, která začíná v čase 22:10 a končí v čase 40:21 na kostěném trůně v jakémsi dungeonu. Než se tam provizorní avatar posadí, představí vám fungování sběru a zpracování surovin kvůli výrobě předmětů do vašeho vlastního domu. Uvidíte základy jednoduché verze soubojového systému, který by však měl být ve výsledku mnohem propracovanější.

Dále budete svědky konverzace s hospodským, která neprobíhá výběrem odpovědí a otázek, ale vypisováním vět do okna chatu. Prohlédnete si také směr, kterým se ubírá grafické zpracování, fungování globální mapy, a tak dále. Detaily o Shroud of the Avatar hledejte jako obvykle na homepage, ale na své si přijdete i na kickstarterové stránce.

Nejnovější články