Nové záběry ze střílečky Strange Brigade ukazují kooperativní tah proti monstrům
zdroj: tisková zpráva

Nové záběry ze střílečky Strange Brigade ukazují kooperativní tah proti monstrům

17. 6. 2017 15:00 | Video | autor: Adam Homola |

Studio Rebellion má za sebou Sniper Elite, Rogue Trooper a ani s novou hrou neposílá akční žánr k ledu. Díky E3 už nemusíme koukat jen na teaser Strange Brigade, ale máme tu nové a dlouhé video přímo z hraní, a ještě s komentářem tvůrců navrch. Kooperativní střílení zasazené do 30. let minulého století tu tvůrci chtějí okořenit skrze poněkud netradiční nepřátele, mechaniky podporující souhru postav a celé dohromady to nevypadá vůbec špatně.

Střílet totiž nebudete obyčejné lidi, ale všemožné fantasy příšery. Na víceméně klasické střílení pak chtějí tvůrci položit vrstvu kooperativního hraní, kdy ve čtyřech hráčích postupujete úrovní, zabíjíte všechno, co se hýbe, používáte speciální schopnosti a také prostředí.

V rámci úrovní totiž leckdy narazíte na pasti, či různé jiné aktivní prvky, kterým můžete nepřátelům znepříjemnit život a ušetřit si náboje. Některé z pastí navíc jen tak neminete. Jedna z nich na sebe v přiloženém videu upozorňuje pomocí šipky a textu „Střel mě!“

Vývojáři ve Strange Brigade také pracují s mechanikou postupně silnějších postav. Čím víc poškození rozdáte a dostanete, tím silnější budete. Damage se vám bude zesilovat do té míry, až se vám zpřístupní možnost použít speciální schopnost specifickou pro danou postavu. Ideálně byste tak měli vědět v jakém stavu je „nabíjení“ speciálních schopností u vašich kolegů a pak akci sladit tak, abyste ze schopností vytěžili co nejvíc.

zdroj: Archiv

Strange Brigade sice nemusí na první pohled vypadat zrovna tříáčkově, ale už jen samotné prostředí, postavy a zasazení do 30. let minulého století hře dodávají jistý šmrnc. Rozpracovanou verzi si mohou zahrát návštěvníci E3, zatímco plná verze vyjde ještě letos na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články