Oběti války v řízném traileru na XCOM: Enemy Unknown
zdroj: tisková zpráva

Oběti války v řízném traileru na XCOM: Enemy Unknown

24. 8. 2012 16:31 | Video | autor: Adam Homola |

Trailer podobného ražení bych od Firaxis příliš nečekal. A už vůbec na strategický XCOM: Enemy Unknown. Zatímco se nám ten first person XCOM někam vypařil a není o něm vůbec slyšet, jeho strategický bratříček vypadá s každým novým videem líp a líp. Navíc reakce novinářů, kteří si ho už mohli vyzkoušet, jsou veskrze pozitivní (viz Pavlovy dojmy z Gamescomu), takže se na novou ufárnu nejde netěšit. Firaxis snad věřit můžeme, málokdo má se strategiemi takové zkušenosti jako tvůrci Civilizace.

zdroj: Archiv

Z dnešního publika, kterému je potřeba nový XCOM prodat, zná ten původní asi málokdo. Civilizace je ale pořád velká a známá značka a tak trailer otevírá právě upozorněním, že v tomhle mají prsty tvůrci legendární Civky. Krátce na to se trailer rozjede a svým střihem, strukturou a podáním obecně chvílemi skoro připomíná některé trailery na Mass Effect. Což je jedině dobře, protože prodávat strategii trailerem s autentickou hratelností, by byla sebevražda.

Možná to nebude dostatečně hardcore. Možná to nepotěší skalní fandy původních dílů. Možná to bude akčnější. Ale čert to vem, vypadá to hodně dobře! Nezapomeňte se taky podívat na náš video rozhovor s vývojáři XCOM: Enemy Unknown, který jsme natočili na letošní E3.

Nejnovější články