Obličej hlavní hrdinky Hellblade je díky digitálním kouzlům jako živý
zdroj: tisková zpráva

Obličej hlavní hrdinky Hellblade je díky digitálním kouzlům jako živý

23. 10. 2015 15:19 | Video | autor: Aleš Smutný |

Akční fantasy Hellblade si už tak trochu buduje status hry, která vzniká za použití podomácku vyrobené technologie, která se ale vyrovná drahým, průmyslově vyráběným přístrojům (viz tento článek). Studia Ninja Theory samozřejmě šetří na každém kroku a snaží se vyrobit AAA hru s rozpočtem nezávislého titulu. Další z vývojářských deníčků ukazuje, že i přes omezení rozpočtu může výsledek tvůrčího procesu překonat mnoho velkorozpočtových konkurentů – v tomto případě v oblasti realističnosti obličeje hlavní hrdinky.

Senua, jak se hrdinka jmenuje, má svůj reálný předobraz v jedné z členek studia. Ninja Theory nenajímali žádnou herečku a je úsměvné sledovat, jak i ikonická válečná malba na tvářích Senuy vznikala v hotelu za pomoci klasických líčidel a improvizace samotné vývojářky. Nicméně, vzhledem k tomu, že tým chce, aby Hellblade byl především o dramatu, psychickém utrpení hrdinky a co nejreálnějším pojetí její osobnosti, potřeboval co nejrealističtěji vymodelovaný obličej.

V tom už si nemohli vystačit svépomocí a tak zamířili za experty. Těmi je srbské studio 3lateral, které se specializuje na skenování obličeje a převod do digitální podoby. Jejich služby kupříkladu využíval Crytek při tvorbě Ryse: Son of Rome a ať byla hra jakákoliv, nemohli jste jí upřít grafické kvality a modelování obličejů.

zdroj: Archiv

Jak daleko je jejich technologie můžete sami posoudit z videa. Převedený obličej poznáte od reálné předlohy jen díky absenci vlasů. Každá vráska, ďolíček, výraznější rys je věrně převeden a navíc se reálně chová i při animaci. Snímání prý zabralo celý den a vývojářka, jež sloužila jako model, prý musela předvést více než sto výrazů obličeje. Technologie 3lateral je prý natolik výjimečná, že Ninja Theory ani nesměli natáčet samotný proces snímání.

Výsledný efekt je vážně působivý. Když se předvádí odraz pohybujícího se světla v očích digitální verze, máte problém poznat, že toto není opravdové lidské oko zvlhčené slzami. Zatím se zdá, že záměr Ninja Theory poskládat Hellblade dohromady s pomocí využití špičkových technologií za nízkou cenu, vychází. Kdy ale hru uvidíme ve finální podobě je zatím ve hvězdách, byť se rámcově počítá s příštím rokem.

Nejnovější články