Obsidian ukazuje úvodních 20 minut ze sci-fi RPG The Outer Worlds
zdroj: tisková zpráva

Obsidian ukazuje úvodních 20 minut ze sci-fi RPG The Outer Worlds

15. 10. 2019 17:00 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Na IGN se objevily záběry z úvodní pasáže nadcházejícího RPG od tvůrců Fallout: New Vegas. Přirozeně obsahují spoilery, takže pokud si nechcete zkazit překvapení ze začátku The Outer Worlds, která vychází za necelé dva týdny, nikdo vás nenutí se na ně dívat. Rukopis studia z nich ale přímo sálá – že by se blížilo jedno z nejlepších RPG letošního roku?

Na podobné soudy je zatím ještě brzo a jde o poměrně standardní uvedení do děje. Trochu nedobrovolně se v něm vydáte na průzkum nové sluneční soustavy, abyste ještě víc rozšířili vliv megakorporace, která dohlíží na dobro lidstva. Pokud dobrem lidstva máme na mysli její obří zisky a totální kontrolu nad společností.

V úvodních dvaceti minutách dojde na přehlídku dialogového systému i soubojového módu s taktickým zpomalením času. Neznat kontext, myslela bych si, že sleduji nejnovější díl Falloutu, který se přesunul do vesmíru, což vzhledem k historii Obsidianu stejně není zas tak daleko od pravdy. Futuristický barevný svět si ale nejen výtvarný styl trochu půjčuje i z BioShocku, takže když odhlédneme od trochu kostrbatých animací a mimiky postav, minimálně vizuálně jde o zajímavou podívanou.

 

The Outer Worlds vychází 25. října na PC, PlayStation 4 a Xboxu One, později by se měla objevit také na Switchi. Na jednu stranu bude exkluzivitou na Epic Games Store, v tomto případě by ale ona exkluzivita měla být spíše v uvozovkách, protože bude k dispozici i na Microsoft Store, a dokonce i v rámci Xbox Game Passu hned od prvního dne. Na Steamu a ostatních platformách by se pak měl objevit za rok.

Pre-load na Xboxu One koneckonců začal už před dvěma dny, díky čemuž víme, že si pro něj na disku máte vyhradit zhruba 37 GB místa. Mezitím si můžete přečíst třeba Lukášovy dojmy z hraní z letošní E3 anebo zhlédnout Alešův GamesPlay, který pořídil v Mnichově.

Nejnovější články