Očekávaný Transport Fever 2 ukazuje záběry z hraní. Rodí se nástupce Transport Tycoonu?
zdroj: tisková zpráva

Očekávaný Transport Fever 2 ukazuje záběry z hraní. Rodí se nástupce Transport Tycoonu?

25. 11. 2019 16:00 | Video | autor: Jan Slavík |

Nový tycoon od Urban Games vychází už za dva týdny. Ode dneška si ho můžete s drobnou slevou předobjednat, k čemuž se vás tvůrci snaží popostrčit pomocí objemné upoutávky. Máte-li chuť na stavitelskou a logistickou cestu od poloviny devatenáctého století až do současnosti, můžete začít chystat pražce.

Transport Fever 2 vás postaví k rýsovacímu prknu úderem půlnoci prvního ledna 1850. V tu dobu se ještě téměř panenská krajina mírného, suchého nebo tropického pásu stane vaším plátnem, do nějž budete črtat spletence kolejí. Později ještě přidáte svrchní malbu leteckých, lodních i kamionových linek. Hra nabídne přes dvě stovky dopravních prostředků modelovaných podle skutečných předloh z Evropy, Asie i Ameriky, takže bude z čeho vybírat.

V sedmnáctiminutové ukázce z hraní se můžete podívat na kompletní stavbu několika dopravních linek a lehce nahlédnout i pod pokličku zdejším mechanikám a úrovni simulace:

zdroj: Archiv

Na pohled to vůbec nevypadá zle. Zejména slibně se jeví individuální simulace lidí (i zvířat, mimochodem) v kombinaci s jejich potřebou pracovat, nakupovat a cestovat, na což musíte reagovat svou infrastrukturou. Diagnostické nástroje předvedené ve videu vypadají schopně a stavění příjemně, ale to se z pouhé ukázky samozřejmě nedá naplno posoudit.

Stejně tak až v momentě, kdy budeme mít hru pod rukama, zjistíme, jak se povedlo vyvážit ekonomický model, jak realisticky a živelně reaguje dopravní síť, jak moc intuitivní je konstrukce nádraží a jiných dopravních uzlů a podobně.

Snad se všechno povede, jak má, protože Transport Fever 2 působí nadějně a... dobrých tycoonů prostě nikdy není dost. Sawyerův Transport Tycoon Deluxe je navíc de facto poslední z velké trojky klasik (RollerCoaster, Zoo, Transport), který stále čeká na opravdu plnohodnotného nástupce. Od vydání už uběhlo šestadvacet let, takže by pomalu bylo načase.

Pokud vás video přesvědčilo dost na to, abyste si hru rovnou koupili, vyjde vás díky předobjednávkové 10% slevě na 36 eur. Pokud vlastníte první díl Transport Fever, dostanete navíc ještě 15% věrnostní slevu, a v takovém případě vám na nákup bude stačit 30 eur.

Nejnovější články