Onimusha slaví 18. narozeniny vydáním remasteru
zdroj: tisková zpráva

Onimusha slaví 18. narozeniny vydáním remasteru

16. 1. 2019 16:30 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Série Onimusha vypráví příběhy hrdinů, kteří formovali japonskou historii, půjčuje si něco z reálných událostí a přetváří je do akční hack’n’slash podoby. První Onimusha: Warlords oslaví za pár dní 18. výročí od vydání, které se Capcom rozhodl oslavit remasterem pro PC, kde hra ve své době vyšla jen v Rusku a Číně.

Nepůjde o remake, ale o remaster v pravém smyslu slova. Dočkáte se trochu ostřejších textur a podpory dnešních rozlišení, plus upraveného ovládání, ale jinak je to ta samá Onimusha, která vyšla na počátku milénia.

Žánrově si půjčuje atmosféru z hororového Resident Evil, dynamický soubojový systém z Devil May Cry a i dnes může být celkem zábavná, zvlášť pokud jste ji hráli třeba na PlayStation 2 kolem původního vydání. Jestliže nemůžete dospat vydání Sekiro: Shadows Die Twice, mohl by remaster Onimusha: Warlords být tím správným naladěním na východní atmosféru.

zdroj: Archiv

Pořídit si ho můžete na Steamu nebo Humble Store za 20 eur, kde slibují dokonce i nový soundtrack, ze kterého prý ucítíte závan autentického feudálního Japonska.

První díl série zaznamenal ve své době komerční úspěch se dvěma miliony prodaných kusů, polovina z nich se prodala v jeho domovině. Poslední plnohodnotný díl Onimushy vyšel v roce 2006, a přestože jde celkově o jednu z nejúspěšnějších značek Capcomu, pokračování se mimo remasterů momentálně zřejmě nechystá.

Nejnovější články