Opakování s Larou, aneb oprašte si příběh trilogie Tomb Raider
zdroj: tisková zpráva

Opakování s Larou, aneb oprašte si příběh trilogie Tomb Raider

10. 9. 2018 11:21 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Prequelová série o tom, jak se mladá Lara Croft stala drsnou archeoložkou, zamíří tento týden ke svému závěru. Jelikož hráči mají paměť zlatých rybiček a od vydání prvního dílu obnovené trilogie je to dobrých pět let, připravil si Square Enix připomínkové video v duchu seriálového „minule jste viděli“.

Shadow of the Tomb Raider vychází tento pátek, takže pravý čas oprášit si všechny podrobnosti o dosavadním příběhu nastal právě teď. I když, buďme upřímní, kdovíjaká scenáristická pecka to taky není, a pokud budete chtít začít hrát od konce, nejspíš vám nic podstatného neuteče.

Tomb Raider z roku 2013 Lara ztroskotala na ne tak docela pustém ostrově, kde se musela postarat sama o sebe v nebezpečné džungli. Vzhledem k přítomnosti kultu neštítícího se lidských obětí tohle starání zahrnovalo trochu více krve, než by u klasické trosečnice mohlo být obvyklé. Tajemné chrámy, hrobky a fakt, že na ostrově kdysi sídlila japonská královna, tomu jen dodaly korunu.

zdroj: Archiv

Odsud se Laře na konci první hry podařilo utéct, ale celá její pouť teprve začala. Druhý díl, Rise of the Tomb Raider, se motá kolem organizace Trinity, která podobně jako dobrodružka hledá proroka a tajemství nesmrtelnosti. Zatímco Lařiny motivace souvisí s nevyjasněnou smrtí jejího otce, Trinity nemá nijak vznešené cíle, které se koneckonců přenesou i do finále celé trilogie a do Jižní Ameriky.

Kromě dvanáctiminutového videa, které Square Enix oficiálně vydal, se na internetu objevil také startovní trailer pro Shadow of the Tomb Raider, a je jasné, že Lara od bojácného děvčete z prvního dílu rozhodně urazila pěkný kus cesty. Apokalypsa, vybuchující vrtulníky, hořící voda... hra rozhodně ponese více znaků kvalitního akčního trháku.

zdroj: Archiv

Finále trilogie o dospívání nejikoničtější herní hrdinky nás čeká už tento pátek na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Kdyby vám dvojice videí k naladění na její vlnu nestačila, můžete si ještě přečíst Adamovy dojmy z letošního Gamescomu.

Nejnovější články