Outsider má problém. Billie Lurk proti němu použije meč, kterým ho kdysi dávno obětovali
zdroj: tisková zpráva

Outsider má problém. Billie Lurk proti němu použije meč, kterým ho kdysi dávno obětovali

18. 8. 2017 12:49 | Video | autor: Václav Pecháček |

„Kdo je Billie Lurk?“ ptá se nové video k Dishonored: Death of the Outsider, v němž na tuhle pro fanoušky série dost jednoduchou otázku odpovídá sám veliký šéf, kreativní ředitel Arkane Studios Harvey Smith. Ona odpověď v sobě pochopitelně zahrnuje koncentrovanou dávku spoilerů pro předchozí hry, takže pokud vám ještě zbývají nějaké vražedně magické resty, možná si tenhle článek nechte na jindy.

Takže tedy – Billie. Protagonistka chystané hry. Společnice zabijáckého mistra Dauda při vraždě císařoviny Jessamine Kaldwin v Dishonored: The Knife of Dunwall. Skutečná identita kapitánky Meagan Foster z Dishonored 2. Zkušená, talentovaná bojovnice. Je klidně možné, že na základě vašich rozhodnutí zemřela Daudovou rukou, ale kánon série počítá s tím, že jste ji ušetřili a ona se místo toho vypařila z Dunwallu, aby začala nový život. A teď se spolu se svým dávným učitelem chystá násilně odstranit boha.

zdroj: Archiv

Na rozdíl od bývalých hrdinů není Billie ocejchovaná Outsiderovou značkou – její zvláštní schopnosti tak nepochází od téhle tajemné, černooké postavy, alespoň tedy ne přímo. Magie, kterou Billie využívá, pramení z artefaktů, které nosí s sebou. Jedním z nich je Sliver of the Eye, podivná náhrada jejího přirozeného oka. Pak je tu umělá ruka stvořená z kousků Prázdnoty. Užitečně zní i talisman jménem Krysí šepot, který jí umožňuje poslouchat, co si povídají hlodavci.

Ale to není nic proti zbraním, které si s sebou „kapitánka Fosterová“ nese do bitvy. První z nich je Voltaic Gun, jakási elektrická pistole připevněná k jejímu zápěstí. Vypadá to, že výstřel z ní nutně nemusí znamenat smrt, a tak by tahle hračka, která by se určitě moc líbila i Eziovi, mohla být užitečná i při milosrdném průchodu hrou s nízkou úrovní chaosu. A co byste řekli na speciální meč, který byl použit při prapůvodním obětování Outsidera, a který z něj tedy prakticky udělal boha? Jestli mu může nějaká čepel ublížit, pak to bude tahle.

No, vlastně nevím, jestli Billie a Daudovi fandím. Outsider je mi totiž docela sympatický, takže by mě vážně zajímalo, čím jsou tihle dva (a zvlášť protřelý starý vlk Daud, který nosí Outsiderovu značku) vlastně motivováni. Dozvím se to nejdřív 15. září, kdy Dishonored: Death of the Outsider vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články