Paragon nezapře dědictví Gears of War a MOBA her
zdroj: tisková zpráva

Paragon nezapře dědictví Gears of War a MOBA her

15. 2. 2016 10:29 | Video | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv je momentálně pro Epic Games prioritou vývoj a podpora Unreal Enginu, úplně se herního vývoje nevzdávají. Důkazem budiž před pár měsíci oznámená MOBA Paragon, která se opírá právě o krásy „domácího“ enginu a spojuje tradiční pravidla žánru se střílečkou z pohledu třetí osoby. Jak výsledný mix bude fungovat naznačuje i nové video, které základní principy představuje v minutové stopáži.

První, co vás při pohledu na video praští do očí je podobnost pohybu předváděného hrdiny s pohyby vojáků v Gears of War. Těžké dusání, podobná vzdálenost od ramene postavy… Na druhou stranu, je vysoce pravděpodobné, že jde o případ této konkrétní postavy a jiné, jen letmo předvedené, budou disponovat jiným stylem pohybu.

Jak video vysvětlí, stejně jako u jiných her tohoto žánru, klíčem k úspěchu je využívání minionů při ofenzivě proti odolným a nebezpečným věžím. Čekají nás tedy jednotlivé lajny, postupné dobývání obranných systémů soupeře a samozřejmě funkčně výrazně rozdílní hrdinové. Na rozdíl od Smite, který konceptem akce z pohledu třetí osoby Paragon připomíná, by velkou roli mělo hrát možné převýšení v rámci mapy, kde nepůjde jen o placku s trojicí cest.

Paragon se momentálně nachází ve fázi alfatestu, k jehož testerům ostatně video směřuje své rady. Na oficiálních stránkách se momentálně můžete přihlásit do bety. Kdy hra vyjde zatím nevíme, ale bude to na PC a PS4.

zdroj: Archiv

Nejnovější články