Past Cure ukazuje Ianovy speciální schopnosti při plížení i v přestřelkách
zdroj: tisková zpráva

Past Cure ukazuje Ianovy speciální schopnosti při plížení i v přestřelkách

5. 12. 2017 10:02 | Video | autor: Patrik Hajda |

Zatímco se první dvě videa (I a II) ze hry Past Cure zabývala děsivým nadpřirozenem pramenícím z Ianovy pochroumané mysli, nové video (teď už záběry ze hry) se věnuje hrdinovým zvláštním schopnostem, ale i jeho běžnému výcviku profesionálního agenta.

Vašek se s vámi v minulém článku podělil o zajímavé informace týkající se ubohého Iana. Nějací neřádi na něm totiž prováděli nevýslovné pokusy, které ho zásadním způsobem poznamenaly. Jeden by považoval schopnosti zpomalení času a převtělení se do své vlastní astrální projekce za dar boží, ale v tomto případě se spíš jedná o dílo ďábla.

Používání schopností leze Ianovi na mozek, což mu nepěkným způsobem kazí plán pomsty. Tím se však nejnovější záběry z hraní nezabývají. Na jejich základě byste vlastně vůbec nepoznali, že je Past Cure hororový thriller. Vypadá totiž jako Hitman na drogách.

zdroj: Vlastní

Sám tvůrce hry vás několikrát provede podzemním parkovištěm s hlídkujícími agenty. Nejprve předvede kradmý postup bez spuštění poplachu, kde Ian využívá své běžné zkušenosti z tréninku spolu se zpomalením času pro efektivní vyřazení protivníků kulkou do hlavy nebo nožem mezi lopatky. Astrální projekce v tomto případě neslouží jen k odhalení nepřátelských pozic, ale také k vypnutí kamer, což zároveň odvede pozornost.

Pokud nepreferujete plížení nebo se vám nedaří, máte zaděláno na pěkný problém. V takovém případě se musíte spolehnout na automatické zbraně na dálku a bojové umění na blízko. Tvůrci z Phantom 8 Studio sice využili MMA zápasníka na motion capture, ale údajně jen pro tichá zabití. Přitom boj zblízka vypadá rovněž vedený profesionálem, i když výsledné animace (prakticky ve všech ohledech) působí zastarale.

Ale třeba nás Past Cure překvapí svou hratelností, fantasmagorickými přeludy a strhujícím příběhem. Jeden nikdy neví. A kdo to neví, ten se to dozví již 2. února příštího roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články