PC verze Destiny 2 vychází už za týden. Čas na trailer plný hlášek a explozí
zdroj: tisková zpráva

PC verze Destiny 2 vychází už za týden. Čas na trailer plný hlášek a explozí

17. 10. 2017 12:30 | Video | autor: Václav Pecháček |

Majitelé PC si sice oproti konzolistům museli počkat asi měsíc a půl, ale jejich čas se konečně blíží. Destiny 2 po svém silném debutu a vřelém kritickém přijetí (z naší recenze si odnesla devítku) dorazí 24. října i na počítače, a Bungie se tak pochopitelně nemůže nepochlubit spektakulárním trailerem plným výbuchů, znepokojivých citátů hlavního záporáka Ghaula a hláškování Nathana Filliona v roli robota Cayde-6.

Na co že se to vlastně můžou nadšenci do online stříleček na PC těšit? Podle Dana Kremsera to je „vítězství výborného game designu, herního vypravěčství i audiovizuálních orgií“, což zní jako docela solidní kombinace. Destiny 2 je zkrátka krásné, hektické multiplayerové (nebo možná spíš napůl MMO) FPS, v němž létáte po planetách a spolu s kamarády kosíte hordy nepřátel.

Ale to není všechno, protože svou významnou roli hraje i povedený příběh, přestože úvodní překvapivý útok na sídliště hrdinů a příhodné zničení všeho majetku, abyste museli začínat od nuly, je přece jen trošičku okaté. Nic naplat, beztak si užijete pár dialogů a cutscén a vrátíte se k tomu, co je doopravdy důležité – střílení a získávání stále nabušenějších futuristických kanónů.

zdroj: Archiv

Vydání provází ještě jedna zvláštnost, o níž jste se u nás už mohli dočíst. Destiny 2 totiž vyjde pouze pro Battle.net, službu studia Blizzard, jakožto vůbec první hra od třetí strany. Koupit si ji sice můžete například i skrze Humble Store nebo Green Man Gaming, ale beztak obdržíte aktivační klíč na Battle.net. A já říkám: proč ne? Aspoň si nemusíte instalovat dalšího separátního klienta, jako je to v poslední době nutné u každé druhé větší multiplayerové hry.

Stejně jako obvykle si můžete vybrat z několika různých edic, přičemž ta standardní vás vyjde na 60 eur. Chcete-li se mrknout i na další možnosti, odkážu vás na oficiální stránky, kde se můžete proklikat přibližně deseti různými možnostmi a vybrat si tu, která se vám nejvíc líbí.

Jen raději počkejte do vydání, abyste si byli naprosto jistí, že nekupujete polámaného zajíce v roztrhaném pytli. Na PC se prý sice můžete těšit na 4K rozlišení a neomezený framerate, ale kdo ví, jak na tom bude optimalizace. I když je pravda, že srpnová beta proběhla ve velké pohodě, takže se snad není příliš čeho bát.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články