Pět minut záběrů z God of War názorně demonstruje, že se Kratos bez svého synka neobejde
zdroj: tisková zpráva

Pět minut záběrů z God of War názorně demonstruje, že se Kratos bez svého synka neobejde

13. 6. 2017 13:25 | Video | autor: Václav Pecháček |

Kratovy priority jsou tak předvídatelné. Přestěhuje se do nové země a hned si pořídí hezkou hračku v podobě kouzelné sekyry, co se k němu vrátí jako bumerang. Ale že by si nastudoval místní kulturu a zvyklosti, to ne! Pak se musí svého desetiletého syna hloupě ptát, co je zač ten obrovitánský had, a ještě si plazí slova nechává překládat. Pak ať se nediví, že jeho zásahy do záležitostí severských bohů končí tak násilně, o čemž se můžete přesvědčit v novém pětiminutovém videu God of War.

Z videa je patrné, jak klíčovou roli bude v příběhu hrát vztah otce a syna. Oba se jeden od druhého mají co učit. Mladík bojové dovednosti a absolutní nemilosrdnost tváří v tvář nepřáteli. Taťka zase lidskost, empatii a porozumění jiným. Spousta problémů se dá vyřešit tím, že do nich zarazíte sekeru, ale některé konfrontace pro takto břitké řešení nejsou nejvhodnější. Do druhé kategorie jednoznačně spadá i zmiňované setkání s gigantickým hadem.

Série ovšem nese název God of War, nikoli God of Diplomacy, a tak většinu času zíráte, jak Kratovo vysvalované torzo rozsévá smrt mezi mytologickými nepřáteli. Zvládá to zmíněnou sekerou, zvládá to dokonce i rozkládacím štítem, a když už mu něco unikne, postará se o něj jeho synek se svým věrným lukem a ostrou dýkou. Tahle nesourodá dvojka očividně tvoří skvělý tým nejen co do příběhové dynamiky, ale i bojové synergie. 

zdroj: Archiv

Až na zasněžené prostředí, kompletně jiné nepřátele, melancholickou atmosféru a hromadu dalších rozdílů je tedy všechno při starém. Kratos brutálně likviduje všechny, kdo mu stojí v cestě, ať už to jsou jen ubozí draugři, nebo jako dům vysocí Jotuni s hořícími kusy dřeva (aspoň myslím – mně žádný domorodý prcek nenapovídá). Sony Santa Monica moc dobře ví, kdy vám dopřát chvilku slowmotionu a kdy naopak přitlačit na pilu tak, aby se souboj proměnil v hektický festival dekapitace.

Inu dobrá, už jsem se dostatečně vypovídal a podělil o své dojmy. Je čas na konkrétní, přesné, nezpochybnitelné informace. Tedy aspoň na tu jednu, kterou pro vás mám připravenou, a tou je datum vydání. Navzdory původním odhadům se nového God of War letos nedočkáte – vyjde totiž až na začátku roku 2018, pochopitelně exkluzivně pro PlayStation 4. 

Nejnovější články