Piliny v jídle a dětská práce. Frostpunk vás připravuje na neradostnou budoucnost
zdroj: tisková zpráva

Piliny v jídle a dětská práce. Frostpunk vás připravuje na neradostnou budoucnost

31. 8. 2017 11:37 | Video | autor: Aleš Smutný |

 11bit Studios konečně zase ukazují ve videu něco ze své chystané dystopické strategie Frostpunk. Po ryze atmosférickém traileru je tu konečně ukázka toho, jaká bude vaše roli při udržování jedné z posledních výsep lidské civilizace na zamrzlé planetě. 

Rámcově jde o stejný systém jako v jejich předchozí hře This War of Mine. Rozhodujete o tom, kdy je lepší přežití společnosti na úkor jednotlivce. Frostpunk jde ale na věc víc z pohledu systému a méně v rámci osobních příběhů. V roli zákonodárce přežívající society měníte zákony na základě toho, co jste vynalezli, jaké problémy se ve společnosti objevují apod.

Ve videu jsou rychle ukázané dvě možnosti, jaké zákony můžete podepsat. V tom prvním jde o dětskou práci. Poté, co dojde ke zranění dítěte při práci můžete říct, že děti nebudou pracovat, že se zvýší bezpečnost kolem nich a nebo prostě ty malé fňukaly popoženete pohlavkem ať neremcají. Každá taková volba s sebou nese rizika i benefity a pevně formuje zákonný rámec vaší společnosti do budoucna.

zdroj: Archiv

Další rozhodnutí se týká třeba jídla. Aby byli obyvatelé nasycenější, můžete jim do jejich postapokalyptické šlichty přimíchávat piliny, po vzoru obránců Leningradu. Jen počítejte s tím, že to nemusí být nejzdravější a možná tím zalepíte aktuální problém jen proto, abyste vytvořili v budoucnu větší. Koncept Frostpunk zní prostě dobře.

Pamatuji ale, že Martinovi, který hru zkoušel na E3 vadila celkem podstatná věc – už vydané zákony nejde měnit. Sice to asi napomáhá záměru tvůrců, aby na konci byla u každého hráče unikátní společnost s jasným zákoníkem, ale zároveň tak přicházíte o možnost reagovat na aktuální problémy s tím, že až problém zmizí, zase zákony zoptimalizujete. Na nějaké soudy, ale ještě musíme počkat, Frostpunk vyjde asi až v příštím roce.

Nejnovější články