Pixelartové Yes, Your Grace vás pověří správou problémového království
zdroj: tisková zpráva

Pixelartové Yes, Your Grace vás pověří správou problémového království

3. 10. 2019 12:00 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Královský simulátor Yes, Your Grace je úspěšně zafinancovaný kickstarterový projekt z roku 2015, který vás hodlá pověřit správou vlastního království, ovšem kombinace strategie, textové adventury a RPG za ty roky tvůrcům pod rukama pořádně nabobtnala. Trůn čeká, veličenstvo!

Do trůnního sálu budou pravidelně docházet vaši poddaní s nejrůznějšími problémy a žádostmi, prosit vás o radu, pomoc či peníze. Vy se dle svých priorit musíte rozhodnout, komu z nich pomůžete nebo jestli si cenné zdroje budete šetřit na důležitější záležitosti. Nezapomeňte, zásob je málo a ne všichni přicházejí s dobrými úmysly.

Někteří z nich přicházejí dokonce opakovaně, můžete tedy sledovat celé příběhové linie. Své vlastní trápení mají i členové vaší rodiny a stejně tak generálové, čarodějnice nebo lovci, kteří vám mohou pomáhat s řešením královských trablů. Válka je na spadnutí, takže byste ideálně měli uzavřít nějaké ty aliance s okolními královstvími a panstvími.

zdroj: Archiv

Vy sami vládnete Davernu, krásné to zemičce inspirované slovanskou kulturou. K ní ale náleží třeba i přítomnost monster, která někdy sežerou celou úrodu a jindy novorozence. Z pozice vladaře budete taky muset občas rozsoudit, komu patří strom na sousedících zahradách. Zkrátka to coby král Eryk nebudete mít vůbec jednoduché.

A to i proto, že se vám nepodařilo zplodit mužského potomka a vaše tři dcery se neustále hašteří mezi sebou. Nejstarší z nich se má provdat za vůdce barbarů, hradu se drolí cimbuří a v trůnní místnosti je tak dlouhá řada návštěvníků, že někteří z nich musí čekat venku.

Nikdy nemůžete potěšit všechny a studio Brave At Night má zatím trochu problém potěšit i své samotné fanoušky. Namísto slibovaného srpna 2015 totiž Yes, Your Grace „doufají vydat“ na začátku roku 2020, a to na PC, Xboxu One a na Switchi.

Nejnovější články