Planet Zoo je tycoon plný roztomilých zvířátek
zdroj: tisková zpráva

Planet Zoo je tycoon plný roztomilých zvířátek

12. 6. 2019 10:27 | Video | autor: Patrik Hajda |

Moje dětská dušička poskakuje blahem. U Zoo Tycoonu jsem v dětství strávil nechutně moc času, především v datadisku Marine Mania. Od té doby se zoologické zahrady úplně vytratily z žánru tycoonů, a když už se někdo pokusil o návrat, dopadlo to neslavně. To se tentokrát – pevně věřím – nestane. Frontier Developments u mě sice mají vroubek s Jurassic World Evolution, ale Planet Zoo by přeci jen mohla být bližší výbornému Planet Coasteru.

V rámci PC Gaming Show na E3 jsme dostali pořádný trailer, který se nepřekvapivě točí kolem nejrůznějších obyvatel zoologických zahrad. Od slonů přes medvědy a opice až po vlky, antilopy, žirafy, hrochy, lvy, krokodýly, zebry a desítky dalších tvorů obývajících naši Zemi.

Planet Zoo vám umožní zachránit ohrožené druhy, budete-li chtít. Obecně budete tlačení do závažných rozhodnutí, která mohou mít menší, ale i obrovský dopad. Ať už to (kromě vyhynutí) znamená cokoliv. Čeká vás výzkum spojený se zvířaty, starání se o ně, zajišťování vedlejší zábavy pro návštěvníky, management zaměstnanců, a samozřejmě nemohou chybět komplexní nástroje tvorby výběhů.

zdroj: Archiv

Pokud se hra dočká podobného přijetí jako Planet Coaster, pak asi můžeme počítat se záplavou DLC, mezi kterými bych osobně vyhledával tu mou oblíbenou Marine Mania. Očekávat v základu úplně veškeré tvorstvo světa asi nemůžeme, takže prostoru pro dodatky bude habaděj.

Planet Zoo vyjde 5. listopadu pouze na PC. Na Steamu už běží předobjednávky standardní edice za 45 eur a deluxe edice za 55 eur, která vás ještě před vydáním vpustí do bety, obdaří vás soundtrackem a wallpapery a budete mít tu výhodu, že vám budou v zoo cupitat tři unikátní zvířata – varan komodský, gazela Thomsonova a hrošík liberijský.

Nejnovější články