Planet Zoo má i ty nejmenší detaily – žirafy střihají ušima a kopou do vlastních bobků
zdroj: tisková zpráva

Planet Zoo má i ty nejmenší detaily – žirafy střihají ušima a kopou do vlastních bobků

17. 6. 2019 14:50 | Video | autor: Patrik Hajda |

Planet Zoo je momentálně jednou z mnou nejočekávanějších her letošního roku. Kdo s láskou vzpomíná na původní dva Zoo Tycoony, mi jistě dá za pravdu, takže vám jistě stejně jako mně udělají nemalou radost první záběry z hraní, které vyplavaly po E3.

Komentované záběry z Planet Zoo se soustředí na jednu menší zoo v africkém stylu, kde vývojáři vypíchnou některé až obsesivní detaily. Nejenže se žirafy neustále olizují, dělají různé ksichty a střihají ušima, ony při chůzi rozkopávají své vlastní výkaly, protože je nějaký líný zaměstnanec ještě nestihl uklidit.

Ale detailů je mnohem víc. Každý jedinec je vzhledově zcela unikátní, jelikož přebírá rysy obou svých rodičů. Jednotlivá zvířata mají zároveň spoustu potřeb, které se týkají prostředí i přítomnosti jiných zvířat stejného i odlišného druhu. Tvůrci tak využívají prvky z Jurassic World Evolution v kostře Planet Coasteru.

zdroj: Archiv

Komplexní editorské nástroje už nebudou jen na okrasu, ale jak je ukázané ve videu, změna typu půdy vede k radosti či nelibosti obyvatel výběhů. Zajistit všem zvířatům co možná nejspokojenější život zjevně nebude otázka chvilky, takže vyznavači managerů si snad přijdou na své.

Příjemnou novinkou jsou cesty určené jen a pouze pro zaměstnance, takže už se vám nebude stávat, že by vám návštěvníci zavítali do nezajímavého zázemí vaší zoo. Kromě velkých výběhů s auty na kolejích, která se dají dobře zpeněžit skrz zvědavé návštěvníky, nemohou chybět menší terária s jistou mírou úprav, například nastavováním teploty a vlhkosti na míru menším tvorům.

zdroj: Archiv

Na hru má vliv i proměnlivé počasí, protože zvířata se při dešti poběží schovat, pokud jim to tedy umožníte. Zajímalo by mě, jestli budeme řešit i různé nemoci schovanců způsobené špatnými podmínkami. V Planet Zoo má být ostatně přítomný výzkum, takže hledání léčiv se nabízí.

Slibný tycoon vyjde 5. listopadu pouze na PC.

Nejnovější články