Plíživé RPG Seven: The Days Long Gone od tvůrců Zaklínače je dokončené
zdroj: tisková zpráva

Plíživé RPG Seven: The Days Long Gone od tvůrců Zaklínače je dokončené

13. 11. 2017 9:59 | Video | autor: Patrik Hajda |

Zatímco od jedné části tvůrců zaklínačské série napjatě očekáváme jakékoliv střípky o tajemném projektu Cyberpunk 2077, od té druhé části, která se odtrhla a pojmenovala se Fool’s Theory, se už nemůžeme dočkat jejich originálního RPG Seven: The Days Long Gone. To bylo právě prohlášeno za dokončené a čekání do vydání 1. prosince si máme zkrátit videem prezentujícím vertikální unikátnost hry.

Už základní příběhové zasazení Seven: The Days Long Gone nepodléhá úplně standardnímu klišé. V kůži zkušeného zlodějíčka Teriela jste deportování někam, kde za žádnou cenu skončit nechcete – na vězeňský ostrov Peh. A je tu ještě jedna věc, která není zcela žádoucí. Teriel je posedlý démonem Artanakem. Jde sice o symbiózu a nevadí to tedy tolik, ale stejně bych si takovou „nabídku“ dvakrát, třikrát rozmyslel.

V každém případě neočekávejte hratelnost podobnou sérii Thief už jen proto, že na Seven nazíráte z izometrického pohledu. A jakožto zlodějíček své hbité prsty a umění kradmého pohybu používáte k oklamání silnějších nepřátel, a jak už to tak bývá, i k záchraně světa. Některým klišé se zkrátka nevyhnete. A nevyhnete se ani minihrám s páčením zámků a hackováním elektronických zařízení.

zdroj: Archiv

Jedním prvkem se Seven: The Days Long Gone přeci jen vymyká ostatním izometrickým RPG, a tím je již zmíněná vertikálnost. Být to klasické RPG s kamerou posazenou za záda, případně vpasovanou do hlavy ovládané postavy, pravděpodobně bychom se nad tím nijak nepozastavovali. Ale v rámci izometrických RPG jsme zvyklí na pohyb jen po rovných plochách, a když už je vám dovoleno šplhat na vyšší místa, musíte použít žebřík.

Jenže Teriel pohrdá tak trapným způsobem šplhání. On to vezme po bednách, trubkách, ventilačkách a prostě po čemkoliv, na co se dá vylézt. Takto se dostanete do dříve neviděných pater, proklouznete nepřátelům nad hlavami a bez většího úsilí se přiblížíte svému cíli. Pokud uděláte chybu, není to konec světa. Stačí pobodat, odhodit nebo podklouznout, proskočit oknem a pelášit o sto šest.

V akci to vypadá zajímavě, a pokud vás bavilo plížení v Dishonored nebo třeba v Shadow Tactics, mohlo by i tady. Tímto mechanismem se bude detailněji zabývat další video. Seven: The Days Long Gone vychází 1. prosince na Steamu za 30 eur a jak se zdá, mezi podporovanými jazyky je i čeština.

Nejnovější články