Plošinovka Monochroma na vás uvalí zodpovědnost za mladšího bratra
zdroj: tisková zpráva

Plošinovka Monochroma na vás uvalí zodpovědnost za mladšího bratra

26. 5. 2014 14:32 | Video | autor: Aleš Smutný |

Před měsícem Petr upozorňoval na zajímavý titul Monochroma, který je dokonce k dispozici k vyzkoušení v hratelné ukázce. A protože Monochroma za dva dny hra vychází na PC, Mac a Linux stojí za to si hru připomenout trailerem a krátkým shrnutím.

Dystopický svět Monochroma je umístěný do fiktivního státu padesátých let, kde se ocitají dva bratři, svědkové zločinu, který má na triku jedna korporace. 

Herní systém vychází z toho, že mladší z bratrů je zraněný a starší, kterého ovládáte vy, jej musí nosit na zádech. Když ale dorazíte na místo, kde je překážka či protivník, musíte bratra posadit (na nějaké světlé místo, protože děti se bojí tmy) a najít cestu za překážku, zlikvidovat ji, sebrat bratra a pokračovat dál. To vše v šedivém, uniformním a hrozivě působícím světě.

Tvůrci z Nowhere Studios se v prvé řadě inspirovali kulturním šokem, který zažili poté, co se v dětství přestěhovali z turecké vesnice do bouřlivého Istanbulu. Druhou částí inspirace jsou loňské protesty na náměstí Taksim. Monochroma však má být přístupná hráčům všech národností a kultur, protože vztah mezi dvěma bratry a odpovědnost jsou univerzálně přenosné hodnoty.

Monochroma se roztáhne na čtyři kapitoly, nabídne dohromady asi šest hodin zábavy a vypadá vážně dobře. Přesvědčit se o můžete na videu sami, že jde o osobitou logickou plošinovku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články