Plošinovka The Deer God přemýšlí o náboženství a jelenech
zdroj: tisková zpráva

Plošinovka The Deer God přemýšlí o náboženství a jelenech

22. 7. 2014 15:43 | Video | autor: Ladislav Loukota |

"The Deer God je hrou o přežití, reinkarnaci a karmě, přičemž je zasazená do dechberoucího 3D zpixelovaného světa". To zní skoro jako recept na neúspěšný projekt. Ještě před pár lety by něco podobného bylo nejrychlejším způsobem, jak si zajistit výsměch odpovědných lidí v herních korporacích. Jenže Kickstarter The Deer God už vybral kolik potřeboval, takže tahle jelení odyssea by měla spatřit světlo světa.

Všechno to filosofování bude rozehráno příběhem o lovci, který zahynul při výkonu svého koníčku a přerodil se do jelena cválajícího po rozkostičkovaném prostředí. Lovec se stává kořiští a musí se ve své parohaté formě vyhýbat predátorům z lesa i lidem a přitom objevuje pradávnou mytologii jeleního národa. Součástí hry bude krom klasické skákačkové atmosféry také plynulá a atmosférická změna denní doby, procedurální generování prostředí nebo třeba systém karmy, díky němuž si hráč bude moct vybrat zda bude hodným jelínkem, či přikloní-li se spíše na temnou stranu jelení Síly.

Pokud se ale vydáte cestou temného jelena, počítejte s tím, že vaše chování může mít vliv na to, v co se reinkarnujete po každé smrti svého avatara. Mezi inspirační zdroje The Deer God patří klasické plošinovky jako Metroid, či pradávná klasika Ecco The Dolphin. Jenom škoda, že se vývojáři oficiálně neinspirovali i v Bad Mojo, protože zrovna jeho zápletka o metamorfóze ve švába zní jako to pravé i pro The Deer God.

zdroj: Archiv

Namísto obskurní stylizace á la Bad Mojo je však The Deer God zpracován příjemným, smysly nedeptajícím způsobem. Cílem je prý emulovat zážitky, které jsme všichni milovali v dětství - pobyt v lese, stavění pevností, sledování majestátních jelenů a jejich divoké pronásledování (tady už narážíme na kulturní rozdíly, autor hry Josh Presseisen je z USA a tam asi jeleny pronásledují). Humanitní přesahy tvůrci ostatně stěží skryjí, titul je věnován malému ptáčkovi, kterého přejel jeden z vývojářů.

S případnými přispíváním na kickstarterový projekt si pospěšte, do konce kampaně zbývá necelý den a půl. Díky odhlasům už byla hra schválena i skrz Steam Greenlight. Půjde-li vše podle plánů, The Deer God vyjde začátkem roku 2015 na PC.

Nejnovější články