Po čtyřech letech o sobě dává vědět Due Process – šílenější verze Rainbow Six Siege
zdroj: tisková zpráva

Po čtyřech letech o sobě dává vědět Due Process – šílenější verze Rainbow Six Siege

11. 4. 2018 8:55 | Video | autor: Patrik Hajda |

Téměř čtyři roky. Tak dlouhá doba nás dělí od oznámení zajímavé multiplayerové střílečky Due Process. Po takové propasti času člověk zapomene, případně považuje projekt za mrtvý. Ale tvůrci z Giant Enemy Crab zničehonic vystupují z temnoty, žádají si vaši pozornost akčním trailerem a slibují lepší zítřky.

Dlouhé roky se samozřejmě podepíší na vývoji hry. Ta se změnila především po grafické stránce. Zatímco v roce 2014 šlo o lowpoly modely, dnes už koukáme na mnohem realističtější, i když stále pixelatou grafiku. Důležité je, že po herní stránce se v podstatě nic nezměnilo.

Stále jde o multiplayerovou střílečku, kde se proti sobě postaví dva týmy po pěti hráčích. Náplň je totožná s Rainbow Six Siege – jeden tým představuje kriminálníky bránící svou „pevnost“, zatímco druhý tým v roli policajtů se dobývá dovnitř.

zdroj: Archiv

Due Process sází na zničitelné prostředí, komunikaci spoluhráčů a hlavně plánování. To probíhá před započetím zápasu, kdy oba týmy nahlíží shora na aktuální mapu, domlouvají se na taktickém postupu, a dokonce mohou do mapy kreslit. Následně se spustí šílená akce plná výbuchů a kouřových clon, kde zjistíte, že vaše plány tak úplně nefungují.

Soupeři mají totiž také své plány a musíte se tak chtě nechtě přizpůsobit situaci. Přesto je plánování nesmírně důležité a možná ještě důležitější než v konkurenčním Siege. Na rozdíl od něj jsou totiž v Due Process mapy procedurálně generované, takže zapamatování si chodeb a místností je vám prakticky k ničemu.

Due Process nevypadá vůbec špatně. Díky svému indie pojetí by mohl být dostupnější širšímu publiku nejen v otázce peněz, ale i z hlediska nároků na počítač či notebook. Své hráče si určitě najde, ale kdy je začne hledat, je stále záhadou. Konec videa slibuje něco, co se stane „BRZY“, zatímco na oficiálním webu se můžete hlásit teprve do alfy. Snad nás nečeká další letitá pauza.

Nejnovější články