Pochmurná středověká onlinovka The Black Death vás nechá žebrat po ulicích
zdroj: tisková zpráva

Pochmurná středověká onlinovka The Black Death vás nechá žebrat po ulicích

12. 7. 2016 11:30 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jsou to tři měsíce od vydání early access verze multiplayerové survival hry The Black Death, která je zasazená do pochmurného středověkého období, kdy Evropu sužovala morová nákaza a člověk byl člověku vlkem ještě trochu víc, než je je běžné. The Black Death chce vynikat především hutnou atmosférou a důrazem na hráčskou interakci. Nabízí totiž řadu tehdejších povolání, ne jen bojová, takže můžete být lovcem, řemeslníkem, sedlákem, který čeká na to, kdy přijdete nějaký voják a vydrancuje mu statek… a nově i žebrákem.

Hru totiž nově rozšířil poměrně významný update, který velmi rozšiřuje potenciál pořád nedodělané a zabugované hry. V první řadě přináší nové povolání, jímž je žebrák. Nemyslím tím hráče, kteří vás u brány do měst v Lineage II oblažovali výkřiky „Adena pls!,“ ale pěkně dobového žebráka, který vlastně nic jiného nemá. Dokáže vyrobit laciné cetky pochybné kvality, které může prodávat a nebo si prostě sedne na ulici a žebrá o peníze. Update umožní hráčům hodit mu pár mincí. Nicméně, protože je žebrák pořád na ulici, má zvýšenou odolnost vůči moru. Alespoň něco z toho neveselého života má.

Další nově představený systém spočívá se zločinem. Pokud kradete a vraždíte, na vaši hlavu bude vypsána odměna, která se zvyšuje. Logicky tak vznikne i skupinka lovců hlav, kteří si budou vydělávat lovením zločinců. Při chycení vás nemusí nutně čekat smrt, při menších proviněních je to třeba jen pranýř. Podtrhuje to fakt, že se The Black Death snaží být hrou, kterou si tvoří sami hráči na jednotlivých serverech, kam se vejde 50 lidí. Ačkoliv to není moc, menší komunita by mohla zajistit, že zde bude menší riziko, že vám pečlivě budovaný obraz zmaru 14. století naruší nějaký troll.

Update přináší i nové efekty počasí, vylepšený interface a také změny v systému boje, kdy je k dispozici odrážení útoků. V jednom z přístavišť byla otevřena i první hospoda pojmenovaná samotnou komunitou. Popis těchto změn by vám ale měl naznačit, že tohle je early access v pravém smyslu slova. Hra je nedodělaná z hlediska herních prvků a má pořád technické potíže. Má ale slušně nakročeno, protože v současné záplavě poněkud uniformních survival multiplayerých titulů má unikátní styl. Autoři plánují hru vydat do dubna příštího roku a tak mají na přidávání nových prvků a napravování technické stránky dost času.

zdroj: Archiv

Nejnovější články