Podívejte se do Černobylu ve Fear the Wolves – ale pozor na zmutované vlky
zdroj: tisková zpráva

Podívejte se do Černobylu ve Fear the Wolves – ale pozor na zmutované vlky

8. 6. 2018 10:42 | Video | autor: Václav Pecháček |

Nikdo by se asi nechtěl doopravdy octnout v jedné z vražedných her žánru battle royale, ale PUBG a Fortnite se aspoň musí přiznat, že kdyby nebylo všech těch agresivních hráčů, co vám chtějí ustřelit hlavu, žilo by se na jejich mapách docela pěkně. Lesíky, jezírka, poetická pouštní krajina… rozhodně lepší než Černobyl, kde na vás kromě lidských protivníků číhají i zmutovaná zvířata a smrtící anomálie. To všechno si můžete prohlédnout v novém traileru na Fear the Wolves.

Je to řádně hororové prostředí. Všechno rozbité a opuštěné, v uších zlověstně cvaká Geigerův čítač, a i když vám zpočátku bude stačit prostě sprintovat, aby vás ochránil adrenalin kolující v žilách, postupně si budete muset najít plynové masky a protiradiační obleky. Jinak se nedostanete do zamořených míst, kde se často skrývá ten nejlepší loot.

zdroj: Archiv

A pozor na zvířata. Trailer představil titulní vlky, kteří pobíhají po mapě ve smečkách a je jim úplně jedno, koho roztrhají na hadry. Pouštět se s nimi do přímého boje je až ta úplně poslední varianta – přece nechcete zbytečně plýtvat náboje, a ještě na sebe upozornit. Lepší bude se jim vyhnout, nebo je dokonce chytře nalákat směrem k protivníkům.

Právě taková vychytralost a oportunismus by vám mohly v Černobylu dobře posloužit. Vaším cílem totiž nutně není všechny pozabíjet – chcete jen odletět ve vrtulníku, který má místo jen pro jednoho pasažéra. Proplížit se až na samotný konec, pak někde šlohnout auto a přijet k helikoptéře o pár vteřin dřív než nabušený týpek ověšený zbraněmi by měla být životaschopná taktika.

Vostok Games, studio plné veteránů starého dobrého Stalkera, chystá vydání ještě na letošní rok – tedy alespoň na PC. Konzole prý dorazí „později“, ale aspoň brzo bude jasnější, jestli se vůbec je na co těšit. V létě by měl odstartovat early access, který naznačí, zda si pro sebe Zóna ukousne sousto lukrativního koláče battle royale.

Nejnovější články