Podívejte se na 20 minut hraní The Outer Worlds
zdroj: Foto: Tisková zpráva Private Division

Podívejte se na 20 minut hraní The Outer Worlds

1. 4. 2019 12:43 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Chystané sci-fi RPG od studia Obsidian jsme na začátku roku v redakci zařadili mezi naše nejočekávanější letošní hry a s blížícím se vydáním se na internetu objevují i jiné záběry než jen naleštěné trailery. Vývojáři The Outer Worlds se prezentovali na uplynulém PAXu: ukázali část města Byzantium, dvojici parťáků a bojový systém.

Záběry pocházejí z alfaverze hry, proto dialogy nejsou nadabované, což u příběhového RPG založeného mimo jiné na rozhovorech může trochu ovlivnit výsledný zážitek. Stejně jako komentář prezentujících.

Kvality videa stranou, protagonista The Outer Worlds se ocitl v Byzantiu, poněkud buržoazním městě, které architekturou křičí „Bioshock!“ do všech stran. A má si tam zahrát v propagandistickém filmu.

zdroj: Archiv

Produkční společnost Odeon Pictures ho obsadila do role hrdiny, který brání zásoby jídla před vesmírnými piráty, na konci natáčení se ovšem tvůrci rozhodli ostatní herce zabít a sebrat jim věci. Režiséra jeho nadšení pro roli nadchlo, ale před smrtí ho to taktéž neuchránilo – vývojáři tím chtěli demonstrovat, že v The Outer Worlds můžete zabít kohokoliv.

Došlo na předváděčku jedné ze zbraní se speciálním efektem, který protivníkům zmenší nebo zvětší hlavu podle potřeby, i na představení dvojice společníků, které můžete celkem účinně komandovat a dávat jim konkrétní rozkazy, jak vám zrovna mají pomoct.

Docela zajímavou vlastností je jakýsi systém chyb a předností, díky kterému si můžete formovat svou postavu jak z hlediska hraní role, tak i co se statistik a bodíků týče. Když se často budete setkávat s nějakým typem nepřítele, můžete přijmout výzvu v podobě příběhově ospravedlněné fobie. Ve videu se hrdina bojí psů a jejich přítomnost zhoršuje jeho bojové statistiky, protože ho někdy v minulosti nějaký kousl – za odměnu si ale může vybrat perk navíc.

The Outer Worlds vyjdou letos na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na Steamu je ovšem nehledejte, na počítači hru pořídíte jedině skrz obchod Microsoftu anebo přes Epic Games Store.

Nejnovější články