Podívejte se na demo Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 s vývojářským komentářem
zdroj: tisková zpráva

Podívejte se na demo Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 s vývojářským komentářem

28. 8. 2019 11:46 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Hardsuit Labs ukazovali sice na E3 i na Gamescomu tu stejnou pasáž z nadcházejícího upírského RPG Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, ale dosud jsme z ní viděli pouze videa z neoficiálních zdrojů. Nyní se záběry z hraní objevily na oficiálním kanále Paradox Interactive, bohatší o komentář kreativního ředitele Martina Ka’aie Cluneyho, který dodává pár zajímavých poznatků o seattleské upíří komunitě.

Inkriminovaná pasáž se odehrává zhruba dvě hodiny po začátku – vaše postava už zjistila, že je naředěným upířím proměněncem, který jen o fous unikl popravě. Spolu s vámi tenhle osud potkal ještě hrstku dalších, ale vy jste jediní, o kom upíři zatím vědí. Nejsou z toho vůbec nadšení a půjdou vám po krku, což bude vaší hlavní motivací, proč se rychle přifařit k některému z klanů. Chcete si svou nesmrtelnost přece trochu užít.

Svůj byt hlavní hrdina či hrdinka Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 zdědil po dalším z Thinbloods, novináři Dominicovi. Jeho poslední rešerše před smrtí se týkala právě hromadného proměňování lidí v upíry a všechny jím posbírané důkazy vám zůstaly, takže se o vyšetřování můžete pokusit na vlastní pěst. Vedle žije shodou okolností další upír Dale, který se do politických machinací příliš nechce míchat, ale uvede vás do upírského světa a můžete s ním obchodovat.

zdroj: Archiv

Kdo se naopak do politiky chce zamíchat, je Elif, která je podle Cluneyho jednou z představitelek významné seattleské frakce. Z minula už víme, že patří ke klanu Tremere a dost možná je tedy jejich místní primogenkou. Hlavního hrdinu pošle za Nosferatu Samuelem, kteří stále žijí ve stokách a stále jsou natolik ohavní, že porušují maškarádu jen tím, že je někdo uvidí.

Porušování maškarády se opět sčítá, ale existují „slepá místa“, kde se můžete bez obav vyřádit, aniž by vás někdo naprášil.

Cluney se poměrně detailně věnuje nového systému krmení, které funguje na základě myšlenky, že všechna krev není stejná. Nejde ovšem o rasové ani žádné jiné otázky původu, nýbrž o aktuální náladu vysávané oběti. „Některé postavy jsou v deliriu, jiné mají vztek. Pitím různých typů krve vlastně sbíráte jakési sekundární zkušenosti, které vám umožní dále si přizpůsobit postavu,“ vysvětluje. Krev někoho, kdo je naštvaný, vám kupříkladu zvýší poškození.

Auru lidí signalizující náladu si budete moct prohlédnout krátkodobým zostřením smyslů. Tenhle systém se zakládá na existující variantě ze stolního RPG, jenom namísto čtyř druhů krve pracuje s pěti.

Vampire: The Masqureade – Bloodlines 2 od Hardsuit Labs má vyjít na začátku roku 2020 pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články