Podívejte se na handheld Nvidia Shield v akci
zdroj: tisková zpráva

Podívejte se na handheld Nvidia Shield v akci

11. 1. 2013 11:41 | Video | autor: Adam Homola |

Nvidia Shield, podivný kočkopes od Nvidie, kříženec mezi handheldem, PCčkem a malou konzolí, byl oznámen před několika dny na veletrhu CES v Las Vegas. Nvidia tím nejen herní svět docela překvapila a Shield se nebála přímo na výstavě ukazovat novinářům. Lidé z Nvidie ale také sami natočili několik videí a vy se teď můžete podívat na projekt Shield v akci. První video bude mít pod palcem přímo Ujesh Desai, viceprezident Nvidie pro korporátní marketing a ve druhém uvidíte hezké 3D seskládání přístroje, jako by to byl nějaký Transformer. Obě videa najdete po rozkliku:

I když se Desaiho video jmenuje walkthrough, tak toho zase tolik nepředvede. Jen má u postele klasické herní PCčko, na kterém mu běží Need for Speed: Most Wanted. Desai leží na posteli s Shieldem a nové NFS si do “handheldu” streamuje. Veškeré renderování se děje na PC a jede to jedna ku jedné - hra se zároveň hraje i na PCčku. Po krátkém projetí se po ulicích Fairhavenu si dá Desai trošku boxu, čímž pro změnu ukáže nějakou hru z Androidu.

zdroj: Archiv

Viceprezident marketingu Nvidie vám Shield v rychlosti předvede

Nvidia Shield je na CESu přijímán pozitivně a sbírá dokonce některá ocenění od různých technologických webů, jak se Nvidia pochlubila na svém oficiálním blogu. Jmenovitě například Best of Show, Greatest Hits, Best Gadget, Best Gaming Device a tak dále. Když teď navštívíte téměř jakýkoliv zahraniční technologický web, tak nemůžete další hromadu videí Shieldu minout. Je všude. Otázkou je, jestli bude všude i po vydání. Zástupci Nvidie se už vyjádřili v tom smyslu, že nemáme očekávat úplně nejnižší cenu.

Jakkoliv zajímavě by mohl Shield pro určitou skupinu zákazníků vypadat, vysoká cena to může bez problémů zabít. Já Shield v ruce nedržel, ale osobně jsem z těch prvních informací spíše skeptický. Streamovat hry dnes dokáže spousta zařízení a navíc lidé už u sebe mají telefony i tablety. Kolik z nich bude mít potřebu utrácet dalších třeba 400 - 500 dolarů za nadupaný herní “handheld”? Hry z Androidu si zahrajete na telefonu a streamovat velké hry můžete pohodlně třeba na tabletu, ke kterému si připojíte gamepad.

zdroj: Archiv

Shield pod lupou - 3D render toho, jak přístroj vypadá uvnitř i zvenku

I za nižší cenu by mohl mít Shield problém, ale co teprve za vysokou? Ne snad, že by lidé neměli peníze, ale rozpočet na zábavu jim už vyčerpají pravidelné obměny telefonů, tabletů, nákupy aplikací a hromada dalších možností jak se bavit. A když pak přijde něco, co neumí v podstatě nic nového a jen to třeba něco dělá lépe, ale za vyšší cenu... Co já vím, nejsem Pachter a třeba bude mít Shield masivní úspěch. Jen mě osobně teda zatím nezaujal. Vás ano?

Nejnovější články