Podívejte se na první misi střílečky Anthem od tvůrců Mass Effectu
zdroj: tisková zpráva

Podívejte se na první misi střílečky Anthem od tvůrců Mass Effectu

29. 10. 2018 11:53 | Video | autor: Václav Pecháček |

Asi všechny fanoušky Mass Effectu, Dragon Age nebo Knights of the Old Republic zajímá, jak dopadne nový onlinový pokus slavného studia BioWare. To se odvrátilo od svých silně příběhových, singleplayerových kořenů a s chystanou Anthem zkouší prorazit ve světě kooperačního multiplayeru. Po měsících dohadů a pečlivě připravených propagačních videí se teď můžete podívat na prakticky celou první misi.

Záběry pocházejí z události Paris Games Week a nejsou zrovna uhlazené. Vypadají rozhodně hůř než vymazlená videa z E3, snad jsou ale aspoň reprezentativní. Jedná se o alfu, což je na videu hodně vidět – nízké detaily, mizerný framerate, k tomu nepříliš dobrá kvalita přenosu… Doporučuju vám okamžitě přeskočit na čas 3:30, abyste se vyhnuli otravné ozvěně, a vynechat klidně můžete i debatu účinkujících v prostředku videa, po níž následuje další gameplay.

K vidění je hledání ztraceného Matthiase, kterého nahánějí velké zlé zrůdy, a vy je v roli drsných Freelancerů musíte zastavit. Předvedou se všechny čtyři obleky neboli Javeliny, a to včetně svých ultimátek. Jeden umí střílet blesky, další má ninja útok, při němž všechny rozseká, pak tu máme obléhací kanón nebo jedová oblaka… Zkrátka masakr na sto způsobů.

Na úplném konci dojde k souboji s obřím bossem, který třímá štít a plamenomet. Pro čtyřčlenný tým jeho likvidace nepředstavuje zas tak velký problém, což v první misi není velké překvapení, ale i tak je vidět nutnost aspoň nějaké kooperace. Jeden hráč by měl likvidovat malé poskoky, další se soustředí na bosse, jiný chrání chudáka Matthiase.

Bojování a létání po otevřeném světě vůbec nevypadá špatně, i když bych na vývojáře měl několik zvídavých otázek. Například mě zajímá, jestli zrovna Storm Javelin, z jehož pohledu video sledujete, nebude trochu nudný na hraní. Nejvíc efektivní totiž je, pakliže se vznáší a je tím pádem chráněn elementálním štítem, což ale zároveň znamená, že se nemůže moc krýt za překážky a jenom z nebe solí salvy do nepřátel, kteří se před ním nikam neschovají. Tankovací oblek se štítem a kanónem, který rád běhá po zemi a naráží do nepřátel, už zní zajímavěji.

Do vydání Anthem zbývá ještě čtvrt roku. BioWare tedy má dost času na to, aby hru po všech směrech vylepšil, a podle videa je potřeba zapracovat hlavně na optimalizaci. Pokud hru oficiálně ukazujete v kontrolovaném prostředí na nízké detaily a stejně vám běží odhadem tak na 20 FPS, technický stav asi nebude zrovna zázračný.

Ale jako malá ochutnávka tohle video bezesporu postačí a v následujících měsících se můžete těšit na další spoustu propagačního materiálu. V Electronic Arts na marketingu určitě škudlit nebudou. 22. února se dozvíme, zda si jedno z nejoblíbenějších a nejúspěšnějších studií poslední dekády spraví reputaci po nepovedeném Mass Effect: Andromeda.

Nejnovější články