Podívejte se na to, jak se natáčí dabing k Batmanovi od Telltale
zdroj: tisková zpráva

Podívejte se na to, jak se natáčí dabing k Batmanovi od Telltale

20. 9. 2016 17:03 | Video | autor: Aleš Smutný |

Další ze série interaktivních adventur od Telltale má jako hlavního hrdinu samotného Batmana. Respektive Bruce Waynea, protože právě volba mezi tím, zda budete jednotlivé situace řešit jako milionář a nebo maskovaný bojovníkem se zločinem, je klíčový prvek nové epizodické série. Rozhodně se už teď dá říct, že Telltale v první epizodě nešlápli vedle a pokud ještě nejste rozhodnutí, zda do dalšího herního seriálu naskočit, možná vám pomůže pohled do zákulisí natáčení dabingu.

V něm se objeví dabérská hvězda Troy Baker, který dabuje Batmana a znáte jej třeba jako Joela z The Last of Us. Vedle něj promluví herečka Laura Bailey, jíž jste slyšeli třeba v Uncharted 4 nebo WoW: Legion a zde dabuje Catwoman a nakonec uslyšíte i Travise Willinghama, který paří mezi časté herní dabéry, ale spíše ve vedlejších rolích, přičemž zde jej slyšíte v roli Harveyho Denta.

Dabéři si obecně pochvalují možnost pracovat v týmu, tedy opravdu hrát dialogy, což v dnešním dabingu rozhodně není běžná praxe a často jsou jednotlivé repliky nahrávané samostatně, bez herců, jejíchž postavy se dialogu účastní. Willingham zajímavě poznamenává, že pro herce je mnohem větší výzva dabovat scénář, kde se dialogy hodně mění na základu voleb. Často se musí opakovaně vžívat do situace, na kterou dialog zrovna reaguje, což je o práce dost odlišná od tradičního nahrávání lineárních dialogů.

Video samozřejmě i připomíná, že dnes vyšla druhá epizoda s názvem Children of Arkham, o níž jsme více psali v tomto článku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články